Șansa Petrolului de a scăpa de trolii

troliiPrecizez din start că un troll este acel membru al unei comunități de internet care postează comentarii ofensive, divizive și controversate.

Vă spune ceva acest lucru? Sunt sigur că da, dar nu sunt mulți cei care și îndrăznesc să-i combată, mai mult, să-i eradicheze din proximitatea lor de pe platformele de socializare!

De ce? Simplu, pentru că s-au obișnuit cu permanenta hlizeală dar și cu plăcerea de a intra cu ei în conflicte! Chiar și provocându-i, uneori!

Citeam, de ceva vreme, că în România sunt 9,6 milioane de conturi de Facebook. Dintre acestea, 350 000 sunt false! Iar astăzi, observând virulența cu care este atacată echipa Petrolul după rezultatul nefast din Ghencea (a doua înfrângere în cele 21 de partide disputate!), am decis să amendez acest obicei nefast de a trola cu orice preț, oricând și oricât!

Știu că nu voi rezolva nimic, știu că trolii se vor năpusti la atac și că vor forța barierele bunului simț. Numai că sunt decis să rezist pentru că aceste derapaje aduc numai necazuri, nicidecum rezolvări de situație!

Cuvenitele explicații

Este evident, Petrolul a făcut o repriză secundă slabă în Ghencea. Tot la fel de bine putea să se impună fără probleme dacă marile ratări ale lui Diarra și Takayuki se concretizau pe tabelă. În loc de 0-2 s-a făcut 1-1 iar apoi, în loc de 1-2, 2-1! naeNimănui nu i-a picat bine, Nae Constantin, tehnicianul Petrolului, părând la finalul meciului un cadavru viu! Cine să-l scoată din starea de ambiguitate? Cine să încurajeze echipa pentru viitoarele meciuri? Cine să înțeleagă imposibilitatea antrenorilor de a face un prim “11” de calitate de vreme ce virozele fac ravagii în lotul “lupilor”? Vă spun eu: mai nimeni! Pentru că trolii s-au năpustit cu comentarii abjecte, multe dintre ele sfidând atât rațiunea cât și bunul simț!

În calitatea pe care o am, lecturarea acestui gen de fraze – multe dintre ele de-o stupizenie atroce! – mă scârbește enorm! Mă întreb cum oare se simt jucătorii, antrenorii, conducătorii? Să răspundă? Să ignore? Să intre în bălăcăreală? Cei mai mulți dintre ei au ales să renunțe a mai citi, atât de pe internet cât și din presa scrisă. Să nu mai privească la televizor. Să-și piardă încrederea chiar și în cei care-i susțin necondiționat! Să le fie teamă să mai  ridice ochii din pământ!

Cadoul otrăvit

Multă lume știe, deja, ce jocuri au început să se facă pentru această promovare directă. Teama de a rata obiectivul de performanță a început să apese. Ori asta ar trebui să fie principala temere a celor care și vor să ajute Petrolul!

Indiferent de ceea ce spun unii și alții, convingerea mea este că această echipă este cu mult mai bună decât oricare alta din play-off! Și o va dovedi, sunt sigur, chit că emoțiile ratării au început să copleșească. Petrolul trebuie să atace cu orice preț, să arate că diferența de valoare vorbește de la sine! Să lase la o parte orice impresie negativă, din partea oricui, și să joace nebunește fiecare meci, să-și spulbere adversarii și să nu-și mai facă alibiuri legate de angoase personale, frici sau astenii ori viroze de primăvară! Acum este vremea să “omorâți” trolii, etalându-vă pornirile războinice și ambițiile fățișe!

maldaEu știu că puteți, începeți chiar de astăzi! Călcați-i în picioare și nu le dați nicio șansă! Sunt MULT mai slabi decât voi și, după meci, veți vedea ce înseamnă bărbăția lor! Făceți-l pe Măldărășanu să regrete poziția pe care o are, chiar dacă-i ploieștean! Cadoul lui, pentru ziua de naștere ce se apropie, este înfrângerea!

Până una alta, haideți la meci, diseară! Și apoi la Chiajna, sâmbătă! Sunt convins că nu veți regreta!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>