Roberge, preferatul lui Selymes

În urmă cu ceva vreme, la o obişnuită conferinţă de presă, Tibor Selymes, antrenorul Astrei Ploieşti, vorbea despre un jucător care evoluează în campionatul Portugaliei ca despre un posibil viitor pion de bază al echipei sale. „L-am văzut la lucru în urmă cu ceva vreme, îmi pare un fotbalist pe care ne putem baza în încercarea de a construi o echipă cu care să ne luptăm pentru o clasare viitoare între primele 4-5 echipe ale României. Nu vă pot spune numele lui şi nici măcar formaţia la care evoluează, până când patronul Ioan Niculae şi preşedintele Petrică Buduru nu vor ajunge să-l vadă la lucru!” spunea coach-ul echipei din „9 Mai”.

La finalul jocului pierdut de Astra, duminică, în dauna studenţilor de la „U” Cluj, 1-2, Selymes a spus: „Oficialii echipei noastre sunt plecaţi în Portugalia pentru a-l urmări pe tânărul despre care am discutat în acea conferinţă iar rezultatul vizionării îl veţi afla peste câteva zile!”

Până să apară în cotidianele din urbe, mă grăbesc să vi-l prezint eu pe „marele aşteptat”, informaţia mult vânată fiind culeasă din zbor, ca orice „veste minunată”! Şi, apoi, fireşte, disecată!

În primul rând, numele: Valentin Roberge. Un fotbalist francez de 23 de ani, născut la data de 9 iunie 1987 în Montreuil, Seine-Saint-Denis. Măsoară 185 de cm. şi are o greutate de 78 de kg. Poate juca atât ca fundaş central cât şi în faţa apărării. Evoluează cu numărul 16 la prim-divizionara lusitană C.S. Marítimo din Funchal, echipă la care a venit de anul trecut şi pentru care a jucat 24 de meciuri în campionat, unul în Cupa Ligii şi alte două în Cupa Portugaliei, strângând, în total, 2302 minute!

A debutat în sezonul 2006-2007 la formaţia de tineret a clubului francez Guingamp, un an mai târziu apărând culorile echipei secunde a lui Paris Saint-Germain. S-a transferat pentru sezonul 2008-2009 la prim-divizionara elenă Aris Salonic iar de anul trecut joacă la team-ul portughez CS Maritimo Funchal. 

Cei doi „grei” ai Astrei, patronul Ioan Niculae şi Petrică Buduru, l-au „supervizat” duminică, 1 mai, pe Valentin Roberge într-un meci câştigat de echipa la care acesta joacă, 1-0 „acasă” cu Academica Coimbra. 

În această dimineaţă, plin de solicitudine ca de fiecare dată, patronul Astrei mi-a declarat: „Cristi, m-am dus la pomul lăudat! Acest Roberge este cu mult sub valoarea lui Radek Oprsal, de exemplu, şi cu asta cred că am spus totul! Mi-am pierdut timpul degeaba, am văzut un meci obişnuit, alături de 1000 de oameni care scuipau seminţe încontinuu! O lipsă crasă de civilizaţie, nu mi-a plăcut nimic acolo! Repet, mi-am pierdut timpul inutil!” a încheiat cu obidă miliardarul teleormănean.

Interesant de văzut, pe viitor, ce reacţie va avea Niculae la momentul în care antrenorul Selymes va încerca să mai propună şi alţi fotbalişti portughezi, nu de alta dar e greu să mai încerci să deschizi gura din moment ce la prima „strigare” s-a auzit un vehement „linişte”! Şi, cum ştiu eu, ar mai fi fost de urmărit şi măcar doi atacanţi din aceeaşi ligă, devenită, iată, exportatoare de bază alături de cea cariocas.


Lasă un comentariu

2 Comentarii.

  1. Ma mira faptul ca Tibi s-a pacalait chiar asa de tare cu acest Roberge, de care nu am auzit, nu l-am vazut, asa ca nu ma pot pronunta in vreun fel. De ce ma mira? Fiindca, cu Junior Morais, recomnadat tot de el, a tras, clar, cartea castigatoare. Dar nu am de ce a nu crede in arta de… scouter a fostului bun fotbalist Petrica Buduru si in priceperea la sportul rege a unuia care, din modestie?, tot clameaza contrariul. Despre dl Ioan Niculae scriu aici. Insa, citind printre randuri, am impresia ca… soarta lui Selymes s-a pecetluit deja, daca patronul lui spune ca a batut drumul degeaba tocmai pana intr-o insula lusitana. Ma mai mira insa si de ce s-au cautat acolo stoperi, cand nevoie mare, la Astra, este acum de un play-maker, ca si de oameni gol, nemaivorbind de cel putin un portar de valoare. Raman altfel la parerea ca la fotbalul din ligile portugheze nu se pricepe 100% decat un singur om. Pacat ca l-a luat Steaua, deja. E Marcel Popescu. Trebuia “uitat” ca este amic cu… Marcel Iancu. Asa faci cand vrei echipa de obiectiv inalt: mai inchizi ochii fata de trecut!

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>