Voi ce înţelegeţi?

Ieri, ca tot omul avid de fotbal, am aşteptat seara pentru a urmări meciul dintre Oţelul Galaţi şi Steaua Bucureşti, adică, mai pe şleau, cine va câştiga Supercupa României. A făcut-o cu 1-0 (1-0) Oţelul, trupa parcă mai închegată şi mai articulată, oricum semănând cu mult mai a echipă decât din ce în ce mai jenanta formaţie din Ghencea!

Dar nu despre asta mi-am propus să scriu în acest post. Până la urmă, problema câştigătoarei rămâne strict plăcerea suporterilor acelei echipe! Pentru mine, sincer, prezenţa în loja gălăţenilor – alături de preşedintele Marius Stan – a milionarului Radu Călin, dar şi a agentului de jucători Ionel Codoban nu a făcut decât să amplifice zvonistica care, iată, parcă nu se mai sfârşeşte! Fiind ploieştean, este clar că suntem interesaţi de echipele noastre, iar despre Petrolul este cazul să fim chiar curioşi! Nu de alta dar, cum deja se cunoaşte – chit că oficial nu au apărut elemente care să întărească speculaţia! – Radu Călin, proprietarul companiilor Mobilis şi CSR, este sponsor al Petrolului iar Codoban, „jucător” fervent pe piaţa transferurilor dintre echipa din „regat” spre cea de la malul Dunării! Şi invers! Primul a lăsat clubului un autocar Scania aproape nou dar şi custodia câtorva fotbalişti consideraţi „cu viitor”, plus ceva bănet, plasând fonduri importante şi la echipa campioană! Cel de-al doilea intermediază înţelegeri între cele două cluburi, nu de puţine ori cu destule beneficii de ambele părţi. Şi totuşi, sincer, rămâne în suspensie supoziţia potrivit căreia duo-ul prezentat mai sus activează atât de „pe faţă” în interesul grupărilor prim-divizionare! Iar, gura lumii, slobodă, nu face altceva decât să alimenteze zvonistica atât de bine pusă la punct! Că o fi „de bine” sau „de rău”, o să vedem măcar la sfârşitul turului de campionat! Pentru că, în vacanţa de iarnă, probabil că translaţia de fotbalişti dintre Ploieşti şi Galaţi va căpăta noi valenţe, probabil ceva care să semene cu ajutorul dat sărmanului de către fratele mai înstărit! Dar, ce-aţi zice ca providenţa să aducă în faţa smeritei audienţe exact reversul medaliei? Adică, mai exact, ca Oţelului să-i (mai) fie necesari – în iarnă – fotbalişti de la Petrolul? Hai, că iar a venit canicula!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>