Până când și, mai ales, de ce?

Aflat în “moarte clinică” după ce managerul Valeriu Răchită l-a desființat la “Pasul la ofsaid”, acuzându-l în direct de tot ce poate fi mai josnic pentru nobila meserie ce o practică, pamfletarul de serviciu, Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Presing, s-a repliat de minune găsind un subiect demult întâmplat, considerat chiar vechi! Însă, frezată, parfumată și proaspăt aranjată – așezată de-a dreptul cauzei politice pe care o slujește cu atâta patimă – speța a devenit perfect abordabilă în aceste vremuri de răstriște!

Ca să nu o mai lungesc, telenovela cu iz carpatin numită “Fotbal pe milioane de euro, în liga a treia. Pe fals!”, inițiată luni seară la emisiunea tv și continuată astăzi în formă scrisă, se vrea revoluționară și motivat acuzatoare la adresa managerului sportiv de la Chimia Brazi, Lucian Rădulescu. Acesta este un simplu pion de pe o mare masă de șah a fenomenului fotbalistic, personaj care – spre lauda sa! – cunoaște regulamentul sportiv mai abitir decât cei care sunt plătiți regește să facă școală în acest sens!

Refuzând să participe la emisiunea în direct, mai mult, evitând orice contact – inclusiv telefonic – cu cel care, sistematic, l-a ponegrit de-a lungul vremii, Rădulescu a dat apă la moară cârcotașilor de serviciu, lăsând ca așteptata replică să se sterilizeze la “bain-marie” pentru ceva vreme!

Pe logică, după o discuție mai acidă cu el, l-am convins să apară cu explicații vizând acuzele pe care este obligat să le suporte, Rădulescu admițând să acorde un interviu acestui blog. Iată cum a decurs discuția cu managerul sportiv al Chimiei Brazi.

Administrator: Salut, Lucian! La fel de hotărât ca și ieri să nu spui nimic?

Lucian Rădulescu: Salut! Absolut la fel!

A: Și, totuși, cum o să te aperi în fața acestor grave acuze care ți se aduc? Vezi că se vorbește despre fals în acte iar Marius Zencenco, președintele secției de fotbal de la Conpet Ploiești, afirmă că lăsarea ta în libertate reprezintă un lucru grav!

L.R.: Fiecare, la rândul său, este liber să vorbescă ce, și, mai ales, cum știe! Dar, cum și vorbesc, tot așa vor trebui să și demonstreze afirmațiile! Așa am învățat eu, de la oameni mai “grei” decât ei! Eu îi las să vorbescă, să spună absolut tot ceea ce vor, pentru că va veni și vremea ca adevărul să iasă la suprafață! Nu o să mă bag în mocirla asta, singuri se vor deconspira! Și, apropo, ce vrei să fac? Să merg la Pătraru în emisiune și să se ajungă la final, chiar în instanță, să se afirme că totul a fost tratat ca un pamflet? Să-i fac audiență unuia care se află “în cap” cu tot ceea ce înseamnă emisiune și ziar? Mulțumesc, nu vreau asta!

A: Atunci admite să dai un interviu către acest site în care să spui adevărul!

L.R.: Nu am nimic împotriva acestui lucru!

A: OK!

L.R.: O fac doar pentru că aici a apărut pentru prima oară comentariul “pe acte” în ceea ce privește gruparea plopenară! Era prin luna mai, parcă! Actele au rămas, la fel și cele referitoare la Conpet! Mie nu-mi este frică pentru că Dumnezeu nu este decât unul și doar EL va face dreptate! Adică, în prostia mea și a celor care știu ceva carte, chiar să nu-și dea seama domnul conducător Zencenco și acoliții acestuia că există experți grafologi care să se pronunțe asupra vericicității semnăturii de pe acel act? Pentru că, înțeleg, cam de asta aș fi eu acuzat! De fals, că i-am reprodus semnătura! Bine, o să se demonstreze asta! Anume că înțelegerea mea cu Zencenco, pentru suma aceea de bani, pe respectiva hârtie, a ajuns la Conpet, a fost semnată și ștampilată! Apoi, imediat, mi-a fost returnată! Întreb pe toată lumea de bună credință: ce făceam cu banii, îi luam eu acasă? Nu intrau la club? Nu era o tranzacție benefică entității sportive de la Brazi? Unde a greșit directorul Rădulescu?

A: Pardon, managerul sportiv!

L.R.: Să o lămurim și pe asta cu managerul! Clubul Sportiv “Chimia Brazi” a ales ca managementul echipei să fie atribuit către două entități, ambele subordonate președintelui: managerul financiar și managerul sportiv! Personal, consider decizia perfectă, aceasta degrevându-mă de o grămadă de alte probleme! Iar tâmpenia aia cu retrogradarea mea – nu vedeți că-i este frică și scrie că e probabilă? – poate fi verificată, oricând!

A: Dar acuza cu “nevasta finului”?

L.R.: O altă mitocănie “marca Pătraru”! De parcă eu m-am legat vreodată de nevastă-sa, de soră-sa sau de foștii sau actualii lor prieteni sau cunoscuți! Nu înțeleg niciodată de unde atâta dobitocenie! Eu o iubesc pe Georgiana, îmi iubesc copilul din fosta căsnicie, am o viață normală, la fel și fostul fin! Așa a fost să fie, ca după un timp viața să ne rezerve o altă pagină de poveste! Ce trebuia să fac la acel moment? Să plătesc publicitate la pamfletarul Pătraru pentru ca el să anunțe urbea de decizia luată împreună cu actuala nevastă? Sau ce? Să mă lase în pace, cu viața mea liniștită, pe care chiar că i-aș dori-o și lui și neamului său!

În altă ordine de idei, mai vorbim după expertiză! Și, pentru că bombardamentul cu iz politic a și început, prefer să închid telefoanele! Iureș va ieși după aflarea adevărului! Atunci să vedem cine trebuie să stea, eventual, după gratii! Sau, mai bine zis, dacă este grav că mă aflu în libertate!

A: Ar mai fi ceva de spus?

L.R.: O temă de studiu “pour le connoisseur”. Adică pentru specialiștii în regulamente: De ce, oare, mai era nevoie de acord de transfer pentru fotbalistul în cauză de vreme ce acesta era fotbalist liber de contract de la Chimia Brazi? La momentul când Zencenco va spune adevărul despre această chestionare atunci veți avea cu toții și răspunsul la moralitatea acestui conducător! Plus cheia întregului puzzle!

A: Mulțumesc pentru interviu!

P.S.: L-am apelat telefonic, ulterior, pe Romulus Olteanu, președintele Chimiei Brazi. Chestionat pe tema unei eventuale retrogradări a lui Rădulescu vizând actele cu CSO Plopeni și Conpet, oficialul a spus: “În primul rând nu a fost vorba despre nicio retrogradare, clubul promovând o altă organigramă la care Rădulescu nu a pierdut absolut nimic! Apoi, din ceea ce știu eu, cu Plopeniul speța s-a lămurit pe cale amiabilă iar despre episodul Conpet aștept mai multe lămuriri!”


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>