Handbalul feminin, ce nebunie de sport!

Am ales pentru această dimineață o partidă de handbal feminin contând pentru debutul în Liga Națională a selecționatei CSM Ploiești. Sala Sporturilor din Plopeni a fost gazda meciului dintre ploieștence și brașovencele de la Corona 2010, aceasta din urmă luând locul echipei Rulmentul Brașov, team cu mari pretenții la supremația națională în urmă cu puțină vreme. O galerie extrem de activă a oaspetelor, o antrenoare cu ștaif precum Mariana Târcă dar și un lot conținând handbaliste extrem de valoroase precum Camelia Balint-Hotea, Roxana Cherescu, Adriana-Florentina Istvan, Alina-Maria Şorodoc, Mihaela-Claudia Din, Constantina-Daniela Brânzan, Laura Chiper sau Mihaela-Elena Seifer, toate la un loc dădeau fiori în vederea deznodământului.

Singurul care părea detașat de tensinea momentului părea antrenorul Gheorghe Ionescu, profesorul atât de hârșit în tainele sportului cu mingea mică. Prin atitudinea sa a făcut ca întreaga încărcătură a meciului să treacă pe umerii lui, lăsând-o pe incredibila Andreea Dospin să-și conducă colegele spre victorie.

Scorul final, 29-27 (13-12), a arătat magia echipei nou-promovate, puterea ei de luptă și unitatea care există în sânul lotului. “Woody”, așa cum mai este cunoscută Dospin, a fost cea mai bună marcatoare a partidei, ea reușind 13 goluri dintre care 10 de la punctul de penalitate! Cele 10 reușite de la 7 metri au extaziat sala, pitica cu inimă mare arătând că execuțiile sale de la linia din fața semicercului nu pot fi nicidecum parate! Realizările nepereche i-au confirmat statutul de golgeteră a echipei, performanță cu care s-a încununat și în ediția trecută de campionat!

Singurii “răi” ai jocului au fost argeșenii Barbu și Nica, arbitrajul acestora scoțând din pepeni – de nenumărate ori! – chiar și pe cei mai liniștiți spectatori din sala din Plopeni!

În rest, minunea de astăzi a fost aplaudată la scenă deschisă, minunatele handbaliste Dana Crap, Codruța Zavragiu, Ramona Ștefan sau Ramona Ruscior făcând un meci cu adevărat excepțional! Bravo fetelor, m-ați cucerit definitiv și vă promit că, în limita timpului disponibil, nu voi ezita să vin să vă urmăresc și să vă aplaud!

Etapa următoare, peste fix o săptămână, handbalistele Ploieștiului vor evolua în deplasare la CSM Bacău 2010, o altă promovată! E loc de o nouă victorie!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>