Miei, până-n pauză, lei, după!

FC Petrolul Ploiești – Tatran Presov 1-0 (0-0)

Stadion: Antalya. Marcator: Selim Ben Djemia (64).

FC Petrolul: Gritti (46 Povilas) – Străuţ (46 Buleică), Melinte, Ben Djemia (67 Bikana), Stoica (46 Tudor) – Mustivar (63 Bărbulescu), Fl. Dumitru (46 Negru) – Neagu (46 Opriţa), Boudjemaa (46 Buhuşi, 67 Lasimant), Surugiu (63 Stojimirovic) – Roman (46 Dina). Manager general: Valeriu Răchită.

Tatran Presov: Divis – Kolbas, Piter-Buko, Krajnik, Krob – Papaj, Petras, Igor, Macko – Katona, Blanks. Au mai jucat: Ferencmaros – Hrusko, Liptak, Narek, Mariano, Adam, Heidenreich. Antrenor: Serghei Kovalek.

Știm câte zile au trecut de când suntem aici după câte meciuri a jucat Petrolul! În această după-amiază, de la 15:00, în direct la Digi TV, elevii lui Răchită au avut programată a cincea partidă de pregătire. Și, cum fiecare astfel de joc se desfășoară la două zile, calculul e simplu…

Am început săptămâna cu victorie! Și, cum victoriile aduc victorii – asta am auzit-o după izbânda de joi, în fața georgienilor de la FC Dila Gori! – trebuia să-i caftim și pe slovaci, pentru a nu strica predicția! Numai că, după primele 45 de minute, privind carnetul în care notam ocaziile de gol și celelalte evenimente, am constatat că exista o problemă: nu aveam ce să scriu pentru voi! Nicio ocazie mai acătări, de ambele părți, fiecare echipă fiind preocupată doar să nu primească gol! A rezultat un meci sec, fără esență, o luptă oarbă pentru fiecare balon și o mare risipă de energie. Atât! Poate doar un sfert de ocazie, la poarta noastră, atunci când mijlocașul de travaliu Papaj a șutat de la 16 metri iar balonul, ca la biliard, a părăsit terenul, în corner, după ce i-a lovit pe Melinte și Ben Djemia.

Impulsionați la pauză de Răchită – sătul și el, probabil, de atâta tacticizare – simțind că cei nou-intrați își pot ataca adversarii mai susținut, acesta a ordonat asaltul iar ocaziile de gol nu s-au lăsat așteptate! După două sprinturi urmate de tot atâtea centrări utile, Surugiu (48) a plesnit mingea cu sete și doar “transversala” l-a salvat pe Divis! Apoi, Dina (63) a centrat șutat prin fața porții iar Kolbas a respins, in extremis, din apropierea liniei porții! Un minut mai târziu, după ce l-a umilit pe Krob în două rânduri precum o extremă veritabilă, Oprița a centrat formidabil iar SELIM BEN DJEMIA s-a înălțat cu un cap peste Krajnik și a reluat balonul în poartă: 1-0!

Petrolul a mai avut două mari ocazii de gol, Dina (73) și Oprița (81) încercând să-l umilească pe portarul de rezervă slovac, Ferencmaros, numai că “scărițele” acestora s-au dovedit a fi una prea scurtă, cealaltă prea înaltă! Au debutat la Petrolul și alți doi fotbaliști de culoare, fundaşul central camerunez Vincent Bikana (numărul 27),  şi atacantul francez Yohann Lasimant (numărul 3).

Ambii, prea puțin pregătiți fizic, au terminat repejor “benzina” dar Răchită a hotărât să-i mai vadă la lucru și contra cehilor de la FC Slovacko, miercuri.

„Mă bucur că, după două înfrângeri în debutul stagiului din Antalya, am reuşit imediat să legăm trei victorii consecutive. Suntem în grafic şi mai avem la dispoziţie trei săptămâni pentru ca, pe data de 25 februarie, la ora primului meci oficial, cel cu FC Vaslui, să fim pregătiţi din toate punctele de vedere. Vor mai veni jucători în probe şi sper să reuşim să găsim fotbalişti de valoare”, a afirmat antrenorul ploieştenilor la finalul testului de astăzi.

 

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>