Astra, joga bonita?

În această dimineață, la sala de conferințe din “9 Mai”, staff-ul Astrei – directorul general al clubului, Mario Branco, antrenorul principal, Antonio Conceicao, şi noul secretar general, Vasile Avram, nimeni altul decât fostul şef al arbitrilor – a prezentat noile achiziţii.
Cu ofițerul de presă Geo Raețchi în rol de prezentator, ceremonia s-a vrut o copie a show-urilor gen NBA în sensul că “domnul Geo” – când cu tremolo când cu voce gravă – a punctat asupra fiecărui nou transfer iar respectivul intra în sală prin ușa lăsată intenționat întredeschisă! Apoi, au urmat îmbrățișările cu cei de la pupitru și nelipsita poză cu tricoul alb-negru! Până la urmă am numărat şase fotbalişti transferaţi în această iarnă: patru brazilieni, un portughez şi un român, cu toţii aduşi gratis.
Iată, succint, și prezentarea făcută dar și cele câteva cuvinte rostite de fiecare sportiv în parte:
Brazilianul Juliano Spadacio (născut la 16 noiembrie 1980) este fotbalistul cel mai titrat, în care se pun marile speranţe ale echipei pentru următoarea perioadă. Acesta a jucat 93 de meciuri la Rapid și a marcat 21 de goluri înainte de a pleca în Grecia. Este şi singurul dintre cei veniți care a semnat pe un sezon şi jumătate, restul primind contracte până în vară. „Mi-am propus să fac o treabă bună pentru Astra, să joc pentru echipă și îmi doresc să prindem un loc de UEFA, să terminăm pe 5! Mă bucur să revin în România. Pentru că insistați să aflați, contra Rapidului nu voi juca mai ambiţios, mai altfel, pentru că nu am nimic de demonstrat împotriva lor“, a declarat Spadacio. L-am rugat să facă o comparaţie între George Copos, fostul şef de la Rapid, şi patronul Astrei, Ioan Niculae. Zâmbind, brazilianul a făcut o fentă scurtă și a evitat elegant subiectul!
Laionel Silva Ramalho (născut la 27 aprilie 1987) este un atacant venit sub formă de împrumut din Portugalia, de la Gil Vicente. A mai evoluat la Academica, Boavista și Vitoria Setubal. A fost descris drept un vârf care poate juca la fel de uşor şi ca extremă, în campionatul lusitan afirmându-se prin multe şuturi de la distanţă. S-a făcut trimitere la o realizare de senzaţie în poarta Benficăi, gol postat pe youtube. A spus că își dorește să marcheze astfel de goluri și pentru Astra și că vrea ca echipa să urce în clasament până la finalul campionatului.
Ricardo dos Santos do Nascimento (născut la 7 februarie 1987) este un fundaş brazilian corpolent, având 191 cm, care poate evolua atât în centrul apărării cât și pe banda stângă. Vrea să-și ajute echipa, în special pe portarii ei, să nu primească prea multe goluri! Nu a venit în România pentru a face un salt spre echipe mai mari ale Europei ci doar să demonstreze că are valoare și că într-un timp relativ scurt își poate trece în CV o clasare bună cu Astra.
Rui Miguel Melo Rodrigues (născut la 15 noiembrie 1983) este un mijlocaş central pe care oficialii Astrei și l-au dorit de destulă vreme. Portughezul, având rol de servant principal pentru vârfuri, vine tot liber de contract, ultima oară jucând pentru FK Krasnodar, în prima ligă a Rusiei. „Am fost foarte bine primit la Astra, în Rusia nu a fost deloc bine și nici prea multe jocuri nu am bifat. Nu m-am înţeles deloc cu antrenorul de la Krasnodar, el dorea să joc în altă parte a terenului, nu m-am acomodat deloc. A fost important că aici este un antrenor portughez, dar și mai important este că am fost dorit mult de conducerea clubului“, a spus acesta.
William Arthur Conceicao dos Santos (născut la 27 iulie 1982) a fost prezentat drept atacantul pe care Astra îl caută de foarte multă vreme, având toate atuurile: este brazilian, bine făcut, 185 cm și 85 kg, și cu referințe în sensul că a mai evoluat și înscris pentru Pacos de Ferreira, Guimaraes şi Setubal, în Portugalia! Cu această carte de vizită a fost transferat în campionatul Rusiei, la echipa miliardarilor de la Anji, unde n-a reuşit să facă faţă concurenţei pe post. M-a surprins prin vedetismul său, intrarea dar și îmbrățișările cu staff-ul făcându-le cu mâinile în buzunare!!!
Bogdan Pătraşcu (născut la 7 mai 1979) este singurul fotbalist român adus de Astra în această iarnă. El a semnat miercuri, ratând astfel stagiile de pregătire din Antalya. „Avantajul meu este că, fiind român, spre deosebire de ceilalţi, sunt deja acomodat la campionatul intern. Nu e un pas înapoi transferul de la Dinamo aici la Ploiești. Am venit la o echipă ambiţioasă, care îşi propune să facă performanţă. Am sosit mai târziu, dar sper să mă integrez cât mai repede“, a spus mijlocaşul central trecut pe la Sportul, Dinamo, Litex, Piacenza, Chievo şi Padova.
Antrenorul Antonio Conceicao, a spus că ,,prin achiziţiile pe care le-am făcut sperăm că am reuşit să echilibrăm lotul. Au sosit cinci străini care au nevoie de o perioadă de acomodare, pe mine nu mă interesează de unde vin, ci doar calitatea jucătorilor. Nu admit la echipă actele de indisciplină, indiferent cine la face! Avem un regulament de ordine interioară și el va guverna asupra întregii familii a Astrei. Repet, este valabil pentru toți cei care formează această entitate! În ceea ce privește noile achiziții, nu aştept să mă surprindă evoluţia vreunui jucător anume, ci a întregii echipe. Sunt mulţumit de atitudinea şi comportamentul jucătorilor testate în această perioadă de cantonamente, din acest grup, personal, consider că putem forma o echipă competitivă”.
Având și rol de translator, Mario Branco a declarat: „Am încercat să aducem şi jucători români, dar a fost mult mai greu. Este o piaţă foarte, foarte scumpă. Ricardo şi Laionel au sosit aici sub formă de împrumut, restul au fost transferaţi din postura de jucători liberi de contract. Spadacio, care nu mai are statut de extra-comunitar, fiind deţinător de paşaport italian, a semnat un angajament pe un an şi jumătate. Măţel a fost operat în Germania, iar acum urmează şedinţe de fizioterapie şi va merge lunar la control la clinica unde a suferit intervenţia chirurgicală. După toate indiciile, va reveni la sfârşitul lunii martie sau începutul lui aprilie. Mă întrebați și despre Budescu… Acesta reprezintă o problemă internă, pe care sper că o vom rezolva. Deocamdată, este detaşat la echipa din Liga a IV-a, sub comanda domnului antrenor Cosarek. Mai este și cazul lui Cezar Lungu, portarul nostru. El a fost împrumutat în Regie, urmând ca la vară să se rediscute cazul său“, a încheiat directorul general de la Astra.
Care, la final, l-a prezentat și pe noul secretar general al clubului, Vasile Avram. Iată ce a spus acesta: ,,Am mai lucrat în conducerea unei echipe, pentru mine venirea la Astra este o provocare pe care vreau să o folosesc în sprijinul clubului. Nu ştiu cum mă va privi lumea, fiecare este liber să gândească şi să mă privească aşa cum crede de cuviinţă. Sunt nevinovat, nu există fapte şi probe împotriva mea, atunci a fost o reţinere pe bază de indicii şi presupuneri ale DNA-ului. Ne judecăm în continuare la Curtea Supremă şi sper ca în cel mai scurt timp procesul să se încheie. Nu aş vrea să fac o comparaţie între arbitrajul din mandatul meu şi cel de acum. Sper ca Astra să fie arbitrată cum le-am recomandat eu arbitrilor, iar aceştia să fie echidistanţi şi imparţiali”, a spus fostul preşedinte al CCA. Fără să răspundă, însă, la întrebarea pe care i-am adresat-o și care se referea la eventualitatea de a cere daune pentru perioada de detenție petrecută, spune el, dintr-o eroare judiciară…

Până la debutul campionatului – duminică, 4 martie, la Sibiu – astriștii se vor pregăti la Buftea, pe teren sintetic. La stadionul din ,,9 Mai”, de câteva zile, un grup de 50 de deţinuţi lucrează pentru îndepărtarea zăpezii.
Mâine, de la ora 12:30, alb-negrii vor susţine un meci de pregătire la Izvorani în compania ,,satelitului” din Giurgiu, iar marţi, pe acelaşi teren, vor întâlni divizionara secundă Delta Tulcea.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>