“Nu am avut niciodată o echipă mai slabă ca acum!”

După meciul văzut în “9 Mai” alături de 100-150 de spectatori m-am întors acasă suficient de repede pentru a prinde debutul partidei dintre FC Brașov și Rapid. Pe GSp Tv, moderatorul emisiunii îl avea la telefon pe Ioan Niculae, finanțatorul Astrei, domnia sa lipsind de la meciul cu mureșenii, pierdut de Astra cu 0-2. Extrem de afectat după ce văzuse, patronul team-ului ploieștean a admis mai multe adevăruri observate și simțite de orice spectator care urmărește și jocurile trupei din Cartierul de Vest. Iată ce a spus Niculae pe parcursul a 15-20 de minute de discuții cu realizatorul producției dar și cu invitatul acestuia, profesorul Mircea Rădulescu, fostul director al școlii de antrenori a FRF: “Sincer, mă felicit pentru decizia de a nu ajunge la Ploiești! Cred că dacă eram acolo nu știu ce se putea întâmpla! Așa, acum, după ce am urmărit liniștit partida la televizor, pot afirma sus și tare că nu am avut niciodată o echipă mai slabă ca acum! Am fost înșelat până acum de antrenorii străini! Conceicao a făcut o echipă cu patru fundași centrali la un meci acasă! Spadacio, cel puțin până acum, a arătat că nu are valoare. A jucat cu șapte fundași iar jucători tineri, români, cu toate că-i are în lot, nici măcar nu prind banca de rezerve! M-am săturat de acești antrenori străini care cer jucători din toată lumea și apoi, când trebuie să vezi progres la echipă, ai parte numai de înfrângeri! Mi-a cerut fotbaliști scumpi, i-am adus ce a vrut! L-a dorit pe Spadacio, apoi pe Rui Miguel. S-a continuat cu brazilieni, cu portughezi… Mă întrebam și eu când se va opri! Iar, când a venit debutul de campionat, stau să privesc jocul unor copii precum Grozav, Lazăr, Bumba, etc. Fotbaliști foarte tineri și… români în primul rând! Și nici foarte scumpi! Să fie clar, viitorul Astrei va fi legat de astfel de elemente tinere, nu ca până acum când am aruncat cu banii inutil! Iar, dacă mă întrebați de Șumudică, să știți că l-am dat afară din cauza caracterului său, nu că nu e antrenor bun. El stă 7-8 etape la toate echipele! Trebuie să găsesc un antrenor român tânăr, care să pregătească niște jucători de perspectivă. Adică, exact ce spunea și domnul Mircea Rădulescu! Mâine, după ora 11:00, i-am chemat la București pe toți cei care răspund de echipă! Mă voi întâlni cu tot staful tehnic, o să iau cu siguranță niște decizii și după ce voi consulta avocații în această noapte și mâine de dimineață. Oricum, am certitudinea că dacă eu antrenam echipa, aș fi avut rezultate mai bune! Cu siguranță! Iar dacă plusați mereu cu întrebarea asta, aflați că mereu Astra s-a luptat să nu retrogradeze! Din păcate și acum este la fel!”

Așadar, mandatul lui Conceicao pare ca și terminat! Odată cu el, patronul Niculae mai bifează o gaură financiară de proporții, clauza de reziliere a înțelegerii fiind serios negociată în iarnă! Iar acum, după două cantonamente în Turcia și câteva etape tratate glisant, ajunge cu un picior pe scara avionului, trăgând după el un staff numeros și… atât! Ba nu, și trei puncte câștigate greu în dauna echipei din Mioveni!


Lasă un comentariu

2 Comentarii.

  1. “Nu am avut niciodată o echipă mai slabă ca acum!”
    Vrajeala ieftina ,Dupa umila mea parere au dat meciul lui TG.MURES,pentru ca sunt in lupta directa cu PETROLUL la retrogradare,Domul NICULAE,daca a fost preaslavit si adulat de catre spectatorii din Ploiesti(razboi cu fanii si echipa PEtrolul),cum putea mai bine sa se razbune.
    RUSINE RUSINE RUSINE sa-i fie lui “iechipa mea”si daca acest lucru sa intamplat asa cum cred eu nu pot decat sa spun fara resentimente “MARS LA GIURGIU”
    Va multumesc si HAi PETROLUL!

  2. Marian, o să ne convingem de asta relativ repede intrucât Astra este la numai 4 puncte de retrogradare!!

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>