Camarila de la LPF (articol apărut în cotidianul Telegrama)

Site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal a publicat miercuri un comunicat potrivit căruia cluburile Petrolul şi Rapid au fost
sancţionate de către Comisia de Disciplină a LPF cu penalităţi financiare de 15.000, respectiv 10.000 de lei pentru incidentele provocate de proprii suporteri la meciul direct de sâmbătă, prin aprinderea de torţe şi fumigene în incinta arenei sportive “Ilie
Oană”!

Iată cum sună acesta: “FC Petrolul vs. FC Rapid – incidente spectatori – În baza art.83.2, lit.b, teza a II-a, coroborat cu art.82.1. şi art.43.4, lit.b, d şi e se sancţionează clubul FC Petrolul Ploieşti cu o penalitate de 15.000 lei; În baza art.82.2., coroborat cu art.83.2, lit. b se sancţionează clubul FC Rapid cu o penalitate de 10.000 lei”.

Sec, așa cum probabil este și capul celui care l-a semnat, documentul face parte din acea categorie ocultă a știrilor prin care mai toți românii sunt aduși la exasperare, aproape incapabili să-și apere dreptatea, pentru că, nu-i așa, această Ligă Profesionistă a fotbalului românesc pare un adevărat stat în stat! Ce mai contează că spectacolul de sunet și culoare a fost organizat și desfășurat perfect? Că nu au fost semnalate incidente? Că întreaga mass-media din țară a apreciat efortul celor două galerii? Că a fost frumos, chiar foarte frumos? Important pentru conducătorii acestui for este să-și umple conturile cu banii cluburilor, să aprecieze orice astfel de manifestare drept una în afara legii, să ațâțe spiritele și să astfel să se ajungă la o nouă greșeală!
Aceasta pare a fi strategia dementă, una menită a dezbina și a modifica mersul firesc al lucrurilor, a crea confuzie și panică la mai toate nivelurile fotbalului autohton!

Aplicarea la sânge a celebrei legi 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, a cărei completare duce la pedepse foarte drastice, este – în opinie personală! – o justiție mult prea dură şi chiar prost înțeleasă. Iar exemplul cel mai clar reiese tocmai din amenda TOTAL GROTESCĂ aplicată cluburilor Petrolul și Rapid, o demonstrație de forță și demență în formă continuată! Iar așa, exemplificând, ca și interpretare la sânge a legii cu pricina, stau și mă întreb de ce nu sunt pedepsite toate cluburile, etapă de etapă, de vreme ce este stipulată cu claritate interdicția de a se consuma alcool “în incinta arenelor sportive”? Adică să înțelegem că lojele, pe toate arenele, nu sunt parte ale incintei? Ori acolo se pot vedea sticle cu băutură! Aaaa! Se presupune că cei care au parte de festinul bahic sunt mai puțin spectatori ori fani ai echipelor care combat? Am văzut în Europa, de foarte multe ori, cluburi care fac încasări record servind pahare cu bere înainte de joc și în pauză! Mai mult, lumea urcă în tribune cu “suplimentul alimentar” iar stewarzii nu au nimic de comentat! La noi, cu buzunarele golite de monede, brichete sau pixuri, ești catalogat infractor și amendat numai dacă îți strigi nedreptatea, ce să mai zic de un show AUTORIZAT precum cel de sâmbătă!

Este clar, există mari lacune în această lege. Una a pumnului în gură și a obligativității de a te supune, indiferent dacă ai sau nu dreptate! Parcă, în urmă cu mai bine de două decenii, niște tineri au murit pentru această libertate! Ce vreți să faceți acum, să reorganizați sistemul unic? Nu veți reuși, chit că poate va mai dura ceva vreme până vom scăpa de camarilla de la LPF!

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>