Partidă cu iz de “C” (articol publicat în cotidianul Telegrama)

Chimia Brazi – CSM Câmpina 0-0

Stadion: “Matizol” Ploiești. Spectatori: circa 200.

Chimia Brazi: A. Gheorghe 6.5 – Dinu 7 (85 I. Radu), Dicu 7, Dedu 6 (40 Zanfir 6.5), L. Radu 6 – F. Dumitru 6 (36 Stoica 6), Alangescu 6.5 (75 Bencea 6), Butufei 7, Irimescu 8.5 (cpt) – Tudorache 7, C. Munteanu 7. Antrenor: Răzvan Vlad.

CSM Câmpina: Nuță 7– B. Olteanu 5.5 (74 Conac 6), D. Chiriță 6, Gânju 6, Nincă 6 – Yaotanoh 6.5 – Nae 6, Bridinel 6.5, Ilioiu 7 (cpt), Burloiu 6 (80 A. Chiriță) – D. Gheorghe 6 (60 Vintilă 5.5). Antrenor: Victor Roșca.

Cartonașe galbene: Dinu (45), Radu (62)/ Yaotanoh (14), Bridinel (48), Nincă (72) Vintilă (75) A. Chiriță (82).

Au arbitrat: Adrian Ilieș 6.5 – Luis Oprea 8.5 și Mihai Vizitiu 8 (toți din Ploiești).

Observator AJF: Silviu Crângașu.

Jucătorul meciului: Ion IRIMESCU.

Vineri, pe o vreme caniculară, Chimia Brazi și CSM Câmpina au oferit un spectacol agreabil, terminat, din păcate, fără niciun gol marcat.

Dacă așa vor arăta toate partidele din cadrul Ligii A Prahova este clar că ne putem mândri având cel mai valoros campionat de profil din țară! Și asta pentru că atât Chimia cât și CSM au demonstrat că nu degeaba au fost în prim-planul întrecerilor de anul trecut iar titulatura de derbi a meciului de vineri a corespuns total, chit că ambele formații s-au anihilat perfect, lipsind doar esența jocului, golul!

În rest, beneficiind de un iluzoriu avantaj al terenului propriu, trupa lui Răzvan Vlad a arătat bine, chiar foarte bine pentru o echipă ciuntită înaintea debutului, lipsită de vedetele cu care acum un sezon se număra printre pretendentele la promovarea în eșalonul trei. Și așa, rămasă cu fotbaliști tineri și foarte tineri – exceptându-l pe veteranul Irimescu, excepția care întărește regula – formația de lângă Combinat a dominat jocul creându-și și cele mai mari și mai importante ocazii de a înscrie.

Partida a debutat alert, cu un șut excepțional al lui Tudorache (4) de la marginea careului mare, balonul trecând la o palmă de butul drept! Sesizând apetitul gazdelor și disponibilitatea lor de a se mișca în viteză, chiar presând în jumătatea adversă, elevii lui Roșca s-au văzut în imposibilitatea de a ajunge în preajma careului Chimiei, prima ocazie majoră de a înscrie – și unica! – consumându-se după fix o oră de joc, la centrarea perfectă a lui Daniel Chiriță, nefructificată de Gheorghe, sosit cu o fracțiune de secundă mai târziu!

Până atunci, în minutul 51 Irimescu a șutat puternic, aproape de pe loc, din colțul careului mare, dar balonul a izbit bara de sus,
exact la vinclu, iar șase minute mai târziu, la cornerul executat de același Irimescu, fundașul central Zanfir s-a înălțat perfect pe linia careului mic dar a trimis mingea cu capul, peste poartă! În minutul 54, la un fault de galben, arbitrul Adrian Ilieș l-a iertat pe jucătorul de culoare al CSM-ului, Yaotanoh, făcând singura greșeală în această partidă! Probabil și pentru că ciocolatiul mai avea un avertisment, Ilieș a considerat neoportună decizia eliminării! De aceea a și fost notat cu 6.5 și nu 8.5, nota corectă pentru prestația sa, firește, fără momentul mai sus descris.

În minutul 73, la centrarea lui Irimescu, Tudorache a marcat frumos, trimițând mingea cu capul în plasa lui Nuță, dar asistentul Luis Oprea a văzut ofsaidul reactivat al atacantului, o fază grea, chiar foarte grea, rezolvată perfect! Un minut mai târziu, distrându-se ca în tinerețe în flancul stâng, Irimescu a centrat în forță, dar balonul a trecut la un metru de linia porții, fără să fie ajuns nici de Tudorache și nici de Stoica, ambii plecați “sanie” spre doritul gol de 1-0! Dezlănțuită, echipa lui Vlad a atacat în valuri iar Irimescu (excelent vineri!) nu l-a putut învinge pe Nuță nici de la 20 de metri, din lovitură liberă, mingea fiind deturnată de către acesta, în corner, de la rădăcina butului drept! În ultimele cinci minute, evoluând fară inhibiții, Chimia putea să ia toate punctele dar “transversala” s-a opus ghiulelei lansate de C. Munteanu, de la peste 30 de metri, același capricios atacant venit de la Fortuna ratând inexplicabil, de la 11 metri (90+1) o ocazie uriașă!

Astfel s-a terminat derbiul de vineri, un meci în care oaspeții au contat extrem de rar în atac, având în schimb o bună așezare în defensivă și un noroc demn de o cauză mai bună!

 

 

 

 

 

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>