Sinteza emisiunii la care a fost invitat Andi Crângu

Invitat la Pasul la ofsaid dupã ce Liga Profesionistã de Fotbal a decis sã amâne ultimele douã evenimente ale finalului de an, directorul general al Petrolului, Andi Crângu, a venit cu veşti proaspete pentru suporterii Petrolului. O mare parte a întrebãrilor puse invitatului au venit chiar prin intermediul susţinãtorilor galben-albaştrilor. Am selectat cele mai interesante opinii ale lui Andi Crângu, într-un articol semnat de colegul meu, Ionel Luțan, în cotidianul Telegrama.

Vacanţã de ieri

Deşi Petrolul solicitase ca cele douã jocuri care mai erau de susţinut în acest final de an sã se deruleze, FRF a decis, ieri, cã sezonul trebuie sã se încheie. „Plãtisem la Galaţi, la hotelul unde trebuia sã ne cazãm, banii necesari, Nu-i nimic, vom locui acolo în primãvarã” a precizat Andi Crângu. în aceste condiţii, vacanţa s-a instalat cu drepturi depline la FC Petrolul încã de ieri, preocuparea principalã a diriguitorilor clubului fiind legatã de procurarea de bilete de avion pentru ca fotbaliştii strãini sã poatã zbura cât mai repede cãtre ţãrile lor.

Luni se dau banii

Dacã jucãtorii început sã plece, unul câte unul, cãtre destinaţiile dorite, conducerea clubului ploieştean face eforturi pentru ca fotbaliştii sã intre cât mai repede în posesia banilor pe care şefii grupãri îi mai au de achitat cãtre actorii de pe gazon. „Existã doar o lunã de întârziere la plata salariilor, dar situaţia se va rezolva. Luni se vor plãti banii cãtre jucãtori”, a precizat Andi Crângu legat de acest aspect financiar.

Magazin oficial la stadion şi Ploieşti Shopping City

Suporterii Petrolului vor avea, în curând, posibilitatea de a-şi achiziţiona însemne ale clubului ploieştean din noile locaţii care se vor deschide în perioada imediat urmãtoare. „Magazinul de la stadion mai are nevoie doar de câteva aprobãri, situaţie în care se aflã şi pubul suporterilor. De asemenea, existã clar interesul şi pentru amenajarea, tot la stadion, a unui muzeu al clubului petrolist. Toate aceste lucruri se vor rezolva curând. Chiar mâine (n.r-azi) vom avea o discuţie cu cei de la SGU pentru a lãmuri multe din aceste probleme” a precizat Andi Crângu. De asemenea, în scurt timp, se va amenaja un magazin cu produse ale clubului petrolist şi la Ploieşti Shopping City.

Pleacã Cesinha şi Avogadri

începând de ieri, şefii clubului petrolist lucreazã şi la lista jucãtorilor pe care Cosmin Contra nu va mai conta în retur. „Sunt fotbalişti care ne-au ajutat foarte puţin, cu apariţii sporadice pe teren. Nu mai putem continua colaborãrile cu aceştia” a afirmat Crângu. Pe lista jucãtorilor disponibilizaţi se înscriu, printre alţii, Avogadri şi Cesinha. „Vom aduce, în schimb, o serie de jucãtori noi, cu care suntem deja în contact” a spus directorul general executiv al Petrolului.

Oferte pentru trei jucãtori

„Sunt mulţumit cu ceea ce am realizat pânã acum. Suntem, cu siguranţã, pe un drum ascendent” a susţinut Andi Crângu. Acesta spune cã trei dintre jucãtorii importanţi ai Petrolului au, în acest moment, oferte clare de trasnsfer. „Dacã propunerile convin atât clubului, dar şi jucãtorilor în cauzã, ne aşezãm la masa tratativelor. Dacã vreunul dintre cei doriţi de alte grupãri pleacã, vom aduce, cu siguranţã, alţi jucãtori cel puţin la fel de valoroşi în locul lor. Nu va fi vorba, în niciun fel, despre plecãri la echipe precum Steaua” a încheiat Crângu.

200.000 de euro pentru Bokila

Jeremy Bokila i-a convins, prin evoluţii şi goluri, pe şefii Petrolului sã activeze clauza care le permite acestora sã îl transfere definitiv pe atacant în vara viitoare. „în martie va trebui sã plãtim clauza de 200.000 de euro pentru ca şi din stagiunea viitoare Bokila sã fie jucãtorul Petrolului. Vom face acest demers” a afirmat directorul general al ploieştenilor.

Ursea vine pe 18 decembrie

Dorinţa conducãtorilor Petrolului de a reconsidera activitatea Centrului de copii şi juniori al clubului rãmâne de actualitate. Peste puţine zile va ajunge în ţarã Adrian Ursea, acesta urmând sã continue tratativele cu Andi Crângu începute în vara trecutã. Tot pe aceastã ideea, Cosmin Contra a lansat propunerea aducerii unui antrenor din Spania care sã preia comanda sectorului juvenil. „Personal, vreau ca Adi Ursea sã vinã alãturi de noi. Când ajunge în ţarã o sã continuãm discuţiile. Am identificat un teren, la Româneşti, unde vom putea construi o bazã sportivã modernã dedicatã copiilor şi juniorilor. Acolo ar putea sã se antreneze, în viitor, şi prima echipã, pentru cã vom avea toate facilitãţile necesare”, a precizat Andi Crângu.

Startul la Izvorani, retuşuri în Turcia

Dupã vacanţa fotbalisticã în care s-a intrat ieri, Petrolul se va reuni pe data de 16 ianuarie 2013. Imediat, Cosmin Contra îşi va duce jucãtorii în primul cantonament al iernii, la Izvorani, „Guriţã” nefiind adeptul stagiilor montane. Mai apoi, au fost perfectate douã cantonamente de pregãtire în Turcia, cu o pauzã de trei zile între ele. Prima oară, în Lara, la hotelul de cinci stele “Miracle”, apoi, în Belek, la un alt stabiliment de cinci stele, “Sueno Resort”, vizitat, în general, doar de echipe din Bundesliga! Pe timpul şederii în Turcia au fost aranjate opt meciuri de pregãtire, printre adversari figurând, deocamdatã, adversari precum Litex Loveci sau Maribor. Stagiul al doilea a fost posibil datorită lui Cristi Voicu, partenerul tradițional al ploieștenilor atunci când vine vorba despre cantonamente și jocuri de pregătire.

Aprecieri pentru Răchită

Directorul general al Petrolului a încheiat într-un mod optimist prezenţa la Pasul la ofsaid. „ Asearã (n.r- luni), eram la Best şi Vivi Rãchitã mi-a adus fetiţa de la o serbare la care participaseră copiii noștri. Nu a intrat în hotel pentru a sta de vorbã. Îmi pare rãu cã nu mai avem relaţiile de altãdatã. Dar, cred cã trebuie sã îi mulţumesc lui Valeriu Rãchitã pentru tot ce a fãcut pentru Petrolul. Fãrã el nu ar fi fost nimic!”, a punctat Andi Crângu la finele unui dialog interesant. Numeroase alte întrebãri puse de suporterii Petrolului au rãmas în bagajul realizatorului pentru o emisiune viitoare.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>