Curvele din conducerea Stelei

Privesc cu uimire tot ceea ce se întâmplă la acest moment aici, în Lara. Locul unde Petrolul a ales să-și desfășoare cea de-a doua perioadă a cantonamentului de iarnă, după stagiul de la Izvorani. Chit că internetul are o conexiune execrabilă, tot apuc să mai deschid pagini ale agențiilor de știri sau ale redacțiilor, suficient pentru a reuși să pun cap la cap dominoul fotbalului care ne interesează pe noi, ploieștenii. Și, câteodată, destul de rar, să ajung să mă și bucur de munca depusă.

Trăind sub același acoperiș al resortului “Miracle” cu fotbaliștii Petrolului, ar fi de neconceput să nu vă pot prezenta, zi de zi, munca lor, bucuriile, trăirile, necazurile, năzuințele acestora. Plus ale staff-ului tehnic sau de conducere prezent. Și, totuși, ca într-un uriaș balon de sticlă, galben-albaștrii se izolează. Sau, mă rog, aceasta este percepția mea. Aș numi-o sfidare, dar vreau să cred că nu este vorba despre asta! Aș crede că e infatuare, dar, sincer, chiar nu văd de ce ar avea-o! Jenă? Să fim serioși! Ei bine, cred că este vorba despre un cameleonism de joasă speță, o formă bizară a vedetelor de a încerca să se protejeze de nenorocirile aduse de mass-media! Fără să înțeleagă, de exemplu, că această meserie este una ca și a lor, în care dacă nu evoluezi bine și foarte bine ești taxat precum ratările pe care ei, vedetele, le tratează, nu odată, la rang de mare virtute!

De multă vreme nu am mai dat o știre neveridică. Îmi repugnă momentul la care jucătorul X sau oficialul Y îmi reproșează în urma unei știri insuficient verificată. Mă simt jenat, pur și simplu. De aceea mi-am propus să verific de mai multe ori înainte să scriu sau să spun ceva. Este o formă de auto-respect. Numai că, iată – în contrapartidă! – cel puțin în cazul atât de mediatizat al fotbalistului Bokila, conducerea Stelei a procedat aidoma unei curve: a contactat fotbalistul în cauză, pe impresarii acestuia, a mințit cu nerușinare, a exagerat, a promis! Ajunsesem să-mi cumpăr bilete de autobuz pentru a fi martor, duminică, la debarcarea lui Bokila pe aeroportul din Antalya, odată cu sosirea Stelei! M-am contrat cu colegul Dima de zeci de ori și am admis de tot atâtea că atacantul cu pricina ba va fi, ba nu, la roș-albaștrii. Alunecosul MM arunca nada iar oierul cu mandat de parlamentar dădea sfoară în țară! Ploieștiul fotbalistic luase foc, o schismă la nivel înalt apăruse. La pachet, Cristea era cerut expres la Standard, fundașul Alcenat întârzia iar Galamaz se precipita spre Insula Afroditei. Părea că epicentrul unui cutremur se mutase în canonamentul din Lara. Și, ca la un semn, în presa centrală au apărut niște hârtii oficiale! Tot în presa centrală, că la cea din Ploieși nu aveau impact! Că doar Petrolul este al bucureștenilor, nu al nostru! În fine! Să zicem că, din nou, s-a vrut ca oficialii Stelei să afle adevărul de la centru (că doar de la Ploiești nu se putea!). L-au aflat și - stupoare! – avem parte de o declarație uluitoare din partea MM-ului: “Avem o relaţie foarte bună cu cei de la Petrolul, există respect reciproc, luăm de bun ceea ce spune Petrolul şi nu vom face nici o ofertă pentru Bokila. Nu ne interesează ce spun impresarii, ei ne-au spus că este liber, dar nu vrem să stricăm relaţia cu Petrolul! Îi avem pe Rusescu, Nikolici, Rocha, Mihai Costea, nu mai avem nevoie de atacant, nu mai vine nimeni”, a încheiat acesta. Iar Becali, mort în păpușoi, nu a mai spus decât: “Dacă Petrolul a depus aceste acte la Comisia de Disciplină, nu ne mai interesează Bokila. Nu ştiu dacă a fost un bluf al impresarilor şi nu sunt angajat la Comisia de Disciplină ca să ştiu cum se va rezolva cazul”! Ce ar mai fi de comentat? După incisivitatea declarațiilor de miercuri și joi, atunci când toată țara credea că Bokila va evolua în tricoul roș-albaștrilor, iată că apele s-au liniștit brusc! A fost nevoie de dovezile produse de Petrolul, a fost nevoie de comunicare, a fost nevoie de o acțiune adevărată!

Concluzia, una singură în afara celei potrivit căreia titlul materialului este mai actual ca niciodată, este una cât se poate de clară: dacă vrei să te faci auzit și să prezinți cazurile în lumina adevărului trebuie să  fi transparent! Total! Nu așa cum au înțeles cei din B-dul Ghencea! Ei sunt prea “transparenți”!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>