Din Lara în… Belek!

O dimineață cu un antrenament consistent și două figuri noi, Alcenat și Yakup – dintre care, primul, revenit după periplul la echipa statului Haiti – prefigura și o după-amiază pe măsură. După dejun, mulțumit de amplitudinea ședinței de pregărire dar și ținând cont că mâine este meci, Contra a anunțat liber pentru restul zilei. Impropriu spus liber, fotbaliștii plecând in corpore spre Antalya, ședința de shopping fiind supervizată de secundul Laurențiu Roșu, medicul Claudiu Stamatescu, preparatorii Giovanni Melchioare și Francisco Ignacio Martinez Cabrera, kinetoterapeutul Javier Nunez precum și maseurii Răzvan Negoiță și Florin Costache. “Motivații de serviciu”, Cosmin Contra, Mario Nicolae, Cristi Vlad și Dumitru Jipa, au ales să urmărească două contracandidate din campionat, Astra Giurgiu și Pandurii Târgu Jiu, trupele lui Sinescu și Pustai având programate meciuri de pregărire în Lara (baza de la Titanic) și, respectiv, Belek (baza de la Cornelia).

De la orele 15:00, la 5-6 kilometri de hotel, Seto&Co. au dat replica macedonenilor de primă ligă de la Teteks Tetovo. Scorul final, 0-0, a arătat exact desfășurarea ostilităților în teren: un meci cenușiu, fără nicio valență spectaculară, în care elevii lui Sinescu au avut doar o posesie sterilă, partida fiind catalogată de privitori drept una slabă! Este adevărat, giurgiuvenii au avut 5 internaționali convocați la lotul național (Lung, Bărboianu, Mățel, Găman, Budescu)dar și alte două absențe de marcă, Tembo și Ivanovski. Iată cum a arătat formația plecată din Ploiești la finalul anului trecut: D. Moldovan – Enache, Ben Yousef, Mureşan, A. Giurgiu – Ben Djemia, Seto – William (79 S. Ungurean), Distefano (68 Bukari), J. Morais (70 Vădrariu) – Fatai. În tribuna de la Titanic s-au întâlnit și îmbrățișat Cosmin Contra și Gică Hagi, machedonul venind să vadă prima adversară a echipei sale, Viitorul Constanța, în returul de campionat!

De la 17:30, la 40 de kilometri de Lara, în Belek, conducătorii Petrolului au văzut la lucru o altă prim-divizionară, Pandurii Târgu Jiu, trupă care are din acest debut de an un nou antrenor, în persoana lui Cristi Pustai. Echipa olteană a întâlnit o prim-divizionară din Rusia, Volga Nizhny Novgorod, formaţie aflată pe locul 13 din 16 echipe în prima ligă din Rusia. Lipsită de cei mai buni jucători din lot, Maxim, Nistor, Răduţ şi Vlad fiind plecaţi la echipa naţională, Pandurii a remizat, 1-1 (1-1), golul gorjenilor fiind reușit de Claudiu Voiculeț. Iată și distribuția echipei românești: Mingote – Pleașcă, Viera, Rada, Nicoară – Anton, Voiculeţ, Alaverdashvili – Grigoraş, Karim – Lemnaru. Au evoluat după pauză: Lazăr – Unguruşan, Sofranac, Rusu, Cristea – Predescu, Piţian (junior – 17 ani), Medrano – Băcilă, Buleică, -Matulevicius.
Am văzut altceva decât la primul joc, o altă disciplină tactică a echipelor, o altă formă sportivă, o altă viteză, o altă determinare. Partida a fost apreciată și de antrenorul Petrolului, Cosmin Contra având o discuție de câteva minute cu Mihăiță Pleșan, echipierul rușilor, care, ușor accidentat, nu a evoluat pe parcursul acestui meci. De asemenea, staff-ul galben-albaștrilor s-a întâlnit și întreținut amical și cu doi dintre oficialii Stelei, Mihai Stoica și Laurențiu Reghecampf, veniți de la aeroport direct pentru această partidă.

În minutul 80, cei patru “petroliști” au părăsit Belek-ul și s-au întors la Miracle, servind cina alături de echipă. Mâine, de la orele 17:00, la „Gloria Sports Center” din Belek, Marinescu&Co. vor oferi replica, în primul lor meci amical al stagiului din Turcia, azerilor de la Qabala, locul 5 în Topaz Premier League, prima ligă a Azerbaidjanului. Ieri, trupa lui Ramiz Mammadov a remizat, 1-1, cu ucrainienii de la Metallurg Zaporozhye. După joc – netelevizat – voi posta un comentariu, amicalul cu Qabala anunțându-se mai mult decât interesant de vreme ce azerii au în lot 5 brazilieni, un francez, un senegalez, un sloven, un nigerian (fostul stelist Emeghara) dar și pe ex-dinamovistul Cristian Pulhac! Ne “întâlnim” mâine seară!

Ifeanyi Emeghara

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>