Sper să nu uitați de onorarea pariurilor!

ioÎn urmă cu câțiva ani, la vremea când se punea pe tapet “Dosarul Transferurilor”, m-am aventurat să pun un rămășag cu câțiva colegi de breaslă dar și amici. Miza, ca și pierdută în viziunea actualilor perdanți, a variat între două beri și două sticle cu vin, o nimica toată! Dar frumusețea momentului final, de necrezut pentru cei mai mulți, a meritat, iată, pariul nebunesc.

Chiar așa a fost numit de către un bun prieten, profesor în probleme juridice, însă, se demonstrează, corijent în ceea ce privește viziunea pe termen lung!

“Ești naiv, cum poți să crezi că, vreodată, titanii ăștia vor fi închiși?” parcă aud predicțiile acelei perioade. “Înseamnă că se va răsturna pământul, nu suntem noi capabili să gestionăm un asemenea moment! Și tu știi asta foarte bine, nu înțeleg de ce te încăpățânezi să pariezi pe un cal mort!” veneau ironiile una după alta.

Acum, cu sinceritate, chiar mă gândeam cum într-o țară în care aproape nimic nu mergea cum ar fi trebuit să meargă, tocmai Justiția să lumineze speța din Dosarul Transferurilor. Dar, îmi ziceam, cu cât va trece timpul cu atât, poate, vor înflori mugurii speranței. Iar “greii fotbalului” vor plăti pentru tot răul făcut în perioada căpușării fotbalului românesc!

Din fericire, chiar dacă foarte târziu, iată că s-a făcut dreptate! Și nu mă refer, strict, la încătușarea vinovaților cât la recuperarea unei părți importante din prejudiciul creat. Pedeapsa cea mai cruntă, în opinia subsemnatului, ar fi fost confiscarea întregii averi făcută din subjugarea fenomenului, măsura putând reprezenta un adevărat exemplu pentru destuii care încă se mai cred Dumnezei ai fotbalului.

Cu siguranță, 4 martie 2014 va rămâne ziua adevărului, probabil un dorit moment de cotitură în fenomenul fotbalistic. Firește, așa cum va fi el gestionat, ar putea să însemne revigorarea celui mai iubit sport. Va fi sau nu, asta depinde și de credința fiecăruia în dreptate și adevăr. Personal, boem fiind, aș fi în stare să mai pun un rămășag pe termen lung, doar-doar în 2022, la Campionatul Mondial din Qatar, selecționata României va fi reprezentată de fotbaliști născuți pe vremea când actualii pușcăriași cu pedigri se îmbogățeau pe seama naivilor care, nu de puține ori, chiar credeau în bunele lor intenții!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>