Decalog pentru cei aflați la conducerea Petrolului

conducereAm crezut că destuii amici care vorbeau despre o înfrângere a Petrolului în fața puștilor Viitorului încearcă să braveze. Sau, și mai bine, să genereze glumițe de duminică. Cum naiba să ratezi victoria care te menținea pe locul secund și, mai mult, retrograda un surogat al Stelei. O formație care, an de an, face ce face și reușește să se salveze de matineu după ce, în prealabil, este darnică cu ocrotitoarea ei în varii planuri!

Aseară m-am oripilat la finalul partidei. Am intuit rezultatul încă de la pauză, conștient fiind că nu poți câștiga un meci în care joci cu frâna de mână trasă. Fără dubii, numai cine nu a văzut Petrolul acestei primăveri își poate închipui că înfrângerea ar putea fi rodul întâmplării. Că toată povestea de la Chiajna ar avea vreun gust! Că, vreodată, Viitorul ar putea învinge Petrolul, chiar și “acasă”, în contextul în care vorbim despre valoare, pretenții și obiective!

Interesant, chiar extrem de interesant va fi momentul în care onor conducerea echipei va trebui să dea cuvenitele explicații. Firește, mai târziu, pentru că așa este trend-ul la această entitate, totul se petrece “mai târziu decât ar trebui”!

Iar chestionări de genul celor care urmează vor avea parte, probabil, de veșnicele ironii de doi bani pe care dumnezeii vremelnici de la conducere le oferă sfidând întreaga masă a celor care încă mai cred în frumusețea și onestitatea fenomenului colorat în galben și albastru:

  1. Este adevărat că ați știut despre această înfrângere?
  2. Este adevărat că în ecuația eșecului a fost inclusă și echipa Steaua?
  3. Estimați adevărata valoare a înfrângerii? (nu vă gândiți numai la bani, vorbesc despre o altă dimensiune!)
  4. Vă place atmosfera din sânul echipei dar și cea din afara ei?
  5. De ce este expus atât de pregnant antrenorul Răzvan Lucescu?
  6. Cum toate întrebările de până acum ar putea avea răspunsuri negative o să plusez întrebându-vă cum vă simțiți când mii de oameni vă înjură și afișează bannere în care sunteți acuzați?
  7. Mergeți pe ideea că tot ceea ce se întâmplă este rodul unei manipulări sau credeți că ați greșit și dumneavoastră?
  8. Ne puteți spune cu cât va câștiga Petrolul sâmbătă? Ați crezut că pacea cu suporterii este legată de acestă victorie? Ați greșit! De două ori!
  9. Paradoxal, în loc de mare bucurie veți avea parte, cel mai probabil, de tot oprobriul stadionului. Aveți vreo explicație? Se leagă tot de meciul cu Viitorul?

    10). Probabil observați faptul că nu am inclus în ecuație niciun fotbalist, cu toții, de la Pecanha și până la Mutu, fiind absolviți de acuze. Pentru că, am învățat și eu în timp, nu este deloc bine să nu faci ce zice conducerea! Și, mai mult, chiar nu vreau să se ajungă la “fumatele” acuze la modul că mass-media ar învolbura apele de dinaintea finalului de campionat! Pentru că, atunci, vă invit să lecturați miile de opini lansate de suporteri pe site-urile de socializare, unele mai acide decât celelalte, mai toate împotriva temei care a generat prezentul decalog.

    P.S.1 În urmă cu 2 săptămâni am solicitat ofițerului de presă convocarea unuia dintre oficialii echipei la o conferință de presă, așa cum se procedează, periodic, la toate cluburile de anvergură, atât din țară cât și din străinătate. Am fost anunțat că nu doriți să participați! Parțial, tind să vă înțeleg! Numai că derapajele, mai mari sau mai mici, sunt și rodul unor astfel de decizii! Chiar dacă vă credeți tobă de deșteptăciune mai este loc și pentru o mică idee, indusă de “fraierii ăia de la presă”, unii dintre ei mai “petroliști” și mai devotați culorilor decât dumneavoastră…

    P.S. 2 Sper să puteți observa că încă nu detaliez, va fi destul timp “după”, teme precum derapajele din vestiar și din afara lui, discuțiile “acide” cu antrenorul, politica transferurilor și adevărata dimensiune a balanței financiare, relația cu mass-media din urbe în contrapartidă cu cea din Capitală, subiectele neromanțate “Contra” și “Mara”, datoriile clubului față de terți, etc. etc. putând satisface pofta neostoită de informație a iubitorului de Petrolul! Știți, sunt sigur, că tot ceea ce nu am scris până acum s-a datorat iubirii necondiționate pe care o am față de Petrolul! Iar când spun Petrolul nu mă refer decât la cei din iarbă și la antrenorii lor!

     


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>