Acesta a fost cutremurul mare anunțat la Ploiești?

Probabil ca și mulți dintre dumneavoastră, am aflat despre decizia clubului legată de insolvența Petrolului în această dimineață. Habar nu am de ce dar nu m-am mai putut odihni deloc după ora 7:00. Ceva îmi dădea ghes spre computer iar veștile de acasă m-au oripilat.

Nu neapărat pentru că s-a ales varianta aceasta cât pentru faptul că, la fel ca mai mereu, decizia s-a luat după ce, cu o zi în urmă, directorul executiv al clubului declara că Petrolul nu are cum să intre în faliment deoarece mai are de primit sume mari de bani, peste 3.000.000 de euro! Ulterior, după 24 de ore, s-a schimbat calimera! Și atunci, pe bună dreptate, cine pe cine să mai creadă? Cu ce ocazie să mai vorbim despre vânzare și viitor luminos dacă până și în momentul apropiat al fatalității se escamotează adevărul? Inexplicabilitatea gestului contrariază de fapt iar pionii de pe tabla de șah – citește fotbaliștii – au tot dreptul să se revolte și să miște în front! În fond, cu toate că vremurile s-au schimbat, ei se simt precum negrii pe plantație, mințiți, amăgiți, păcăliți… Logica potrivit căreia ei s-a răsculat, verbal, în urmă cu două zile, arată că bănuiala era la rang de virtute. Și că, de fapt, temerea lor chiar avea sens!

imagesContinui să cred că flacăra galben-albastră nu se va stinge. Că actuala pâlpâire se mai poate transforma, vreodată, în vâlvătaie. Este clar, managementul actualilor conducători a fost unul greșit. Departe de realitatea momentului, ezitant și ambiguu. Poate chiar fals. Cu toții am sperat într-o revigorare sănătoasă a clubului, în șansa unei schimbări. Într-o redresare pe termen scurt și mediu. Ne-am ales cu falimentul, frica de care ne-am temut cel mai mult! Ultima palmă înaintea unei retrageri cu coada între picioare dintr-un campionat ce va fi dominat de astfel de echipe insolvabile.

Va rămâne antologică și decizia de ieri a conducătorilor de a-și invita suporterii să cumpere abonamente, asta în condițiile în care, cu o zi în urmă, ei depuseseră cerere de intrare în insolvență! Și atunci, pe bune, cum să mai crezi, vreodată, într-o stare de liniște, de normalitate? Cine să mai înțeleagă ceva dacă până și vestea că primarul Bădescu a făcut o înțelegere cu soția lui Dan Capră s-a dovedit o simplă amăgire a celor care tremurau pentru viitorul echipei?

Nu cred în fatalism dar, pe moment, doctrina în sine se potrivește de minune echipei Petrolul și alor ei conducători. Amestecul de neștiință, ambiție ascunsă, șperț și viziune ambiguuă pe termen scurt s-a dovedit falimentar. Un eșec total, o palmă nemiloasă pe obrazul unui club atât de galonat. Personal, în calitate de iubitor al culorilor galben-albastre, îmi este rușine de acest moment trist. Au un nod în gât și o lacrimă în colțul ochiului. Sunt decepționat și-mi este și rușine…

O să încerc să vă scriu mai multe dacă voi avea șansa să penetrez buncărul de la Royal Holliday, locul unde, acum, cel mai probabil, au loc adevărate războaie verbale!

Penetrarea în sine constă în șansa de a prinde un moment de neatenție al paznicului pentru că, nefiind cazat acolo, nu poți intra în hotel! Decât cu încuviințarea celor de la echipă! Ori, vă dați seama ce dorit sunt eu acolo, acum…

 

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>