O a doua înfrângere a “lupilor”, de această dată în țara vicecampioanei mondiale

mmmmmmmmmmPetrolul a suţinut, astăzi, cel de-al treilea joc-test al cantonamentului.

“Lupii” s-au deplasat până la Velika Gorica, în apropierea Zagrebului, pentru meciul cu formaţia locală HNK Gorica, echipă nou-promovată în prima ligă croată.

Jocul s-a disputant pe „Radnik Arena”, un stadion relativ nou care a fost construit pentru Jocurile Universitare din 1987.

Meciul în sine

Prima repriză a fost una extrem de tacticizată, ambele echipe încercând să-și surprindă adversara prin pase lungi, de angajament! Adică exact ce le solicitase antrenorul să nu facă!

Gazdele au deschis scorul la una dintre puținele acțiuni cursive, purtate în viteză. Nigerianul Atiemwen l-a angajat în adâncime pe ugandezul MIYA (31) iar ciocolatiul a pătruns în careu și l-a executat pe Isvoranu cu un balon șutat și puternic și plasat

În minutul 37, vârful împins al gazdelor, Cabraja, a prins un șut extraordinar, de la circa 25 de metri, dar Isvoranu s-a arcuit și a respins mingea exact la încheietura barelor! Mare ocazie!

Imediat, în urma unui corner executat de Ciocâlteu, Danci a reluat balonul cu capul, de la 12 metri, dar portarul Kahlina a respins miraculos, în corner! Acestea au fost marile ocazii ale primului mitan.

Cel de-al doilea a debutat cu ocazia lui Claudiu Herea (47), atacantul șutând din flancul stâng, din unghi mic, puțin pe lângă butul drept!

Introdus în echipă în locul lui Niziri, “piticul” Nini Popescu a mai înviorat ofensiva Petrolului.

În minutul 58, ajuns în poziție de singur cu Isvoranu, atacantul Cabraja a reușit să șuteze pe lângă poartă!

În minutul 62, la centrarea lui Cruceru, din poziție din care este mai greu să ratezi – singur cu poarta goală în față! – Arnăutu a trimis, cu capul, pe lângă! Greu de digerat… La prima oprire a jocului, Sergiu a fost înlocuit cu Lambru.

Un minut mai târziu, nou-intratul Spicic l-a evidențiat pe Bolboașă, reflexul veteranului pentru postul de goal-keeper făcând toți banii!

Același Bolboașă a intervenit exceptional la același Cabraja, vârful gazdelor scăpat singur spre… 2-0!

Cu 15 minute înainte de final, în urma unei lovituri executate de N. Popescu, portarul gazdelor, Veriga, a respins mingea în fașa porții iar Antohe – ajuns din nou la întâlnirea cu golul, ca la Krsko! – a fost blocat, in-extremis, de intervenția la sacrificiu a lui Jovicic!

Meciul s-a încheiat cu rezultatul stabilit în minutul 31, testul în sine fiind unul foarte bun, cu o altă echipă de prim eșalon pregătită să debuteze în week-endul care se apropie.

Dar, despre acest aspect al rezultatelor obținute în acest cantonament o să rezerv un comentariu separat, cel mai probabil mâine.

Casetă

HNK Gorica – Petrolul Ploiești 1-0 (1-0)

Stadion: “Radnik Arena”, Velika Gorica. Marcator: Miya (31)

Petrolul Ploiești: Isvoranu (59 Bolboașă) – Olaru (84 Velisar), Plămadă (cpt) (46 Antohe), Cazan (69 Ghinga), Țigănașu (59 Țicu) – Niziri (46 N. Popescu), Danci (55 Cruceru), Ciocâlteu (74 Nica) – Cl. Herea (55 Chindriș), Arnăutu (63 Lambru), Tudor Șaim (83 Ene). Antrenor: Leo Grozavu.

HNK Gorica: Kahlina – Michedishvili, Jovicic, Cagalj, Dabro – Maloca, Maslowski – Lovric, Atiemwen, Miya – Cabraja. Au mai evoluat: Veriga – Krizmanic, Matosavic, Swolinski, Dvornekovic, Ljubisavljevic, Zutic, Zenko, Spicic și Marina. Antrenor: Sergej Jakirovic.

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>