Prima înfrângere, prima mare deziluzie

FOTBAL:METALOGLOBUS BUCURESTI-PETROLUL PLOIESTI, LIGA 2 (24.08.2018)În această seară, de la ora 18:00, Petrolul a jucat pe arena din cartierul bucureștean Colentina, adversară fiindu-i Metaloglobus, echipa susținută financiar de către sirianul Imad Kassas, proprietarul fabricii cu același nume din anul 2000. Metaloglobus îl are ca președinte pe Marius Burcă, membru, până în vara trecută, al Comitetului Executiv al FRF.

Aceasta a promovat în eșalonul doi, la finalul sezonului 2016-2017, clasându-se prima în ierarhie la o distanță de 11 puncte de locul 2 ocupat de Viitorul Domnești! Astfel, Metaloglobus a promovat în divizia secundă pentru prima oară în cei 60 de ani de existență!

Meciul în sine

Partida a debutat în viteză, Tudor Șaim fiind aproape de deschiderea scorului, șutul său fiind reținut, în doi timpi, de către Anca-Trip. Gazdele au căutat să replice pe contraatac dar apărarea Petrolului a dejucat intențiile ofensive ale lui Ghenovici&Co.

În minutul 25, la capătul unei acțiuni solitare, C. Herea a ajuns la 16 metri, poziție centrală, dar șutul său, ușor dezechilibrat, a condus balonul puțin peste poartă!

La ultima fază a meciului, în minutul de prelungire dictat de arbitrul Rusandu, NICULAE a deschis scorul după ce a profitat de gaura din flancul drept al apărării și a șutat, sub bară, din 5 metri, unghi mic, surprinzându-l pe Tordai: 1-0!

A fost scorul primei reprize, una în care posesia Petrolului a fost covârșitoare dar golul a venit, paradoxal, în poarta trupei ploieștene!

Și mitanul secund a debutat cu “lupii” în jumătatea adversă, marile ocazii lipsind în primul sfert de oră.

Chiar după un ceas de joc, la capătul unei centrări a lui Arnăutu, înapoi, la 13 metri, Ciocâlteu a șutat balonul direct în plasă dar asistentul Adrian Mărginean a indicat poziție de ofsaid la Tudor Șaim! O decizie la limită, contestată îndelung atât de jucători cât și de antrenorul Leo Grozavu!

A fost un joc aprig disputat, cu multe faulturi și puține ocazii. Petrolul s-a lovit de zidul unei apărări bine sudate, lipsa unui al doilea atacant de careu resimțindu-se din plin. De asemenea, fotbaliștii de la mijlocul terenului nu au putut ajuta compartimentul ofensiv iar șansele de gol ale “lupilor” s-au putut număra pe degetele unei jumătăți de mână…

Este cât se poate de clar că ar mai trebui aduși jucători, promisiunile existente urmând a se materializa până la mijlocul săptămânii viitoare!

  • staffPartida din Colentina a fost urmărită de întreg staff-ul de conducere al Petrolului, lângă președintele Cristi Vlad și vice-președintele Octavian Grigore luând loc Dragoș Ferariu, avocatul Veolia, dar și principalul partener finanțator al grupului, Mădălin Mihailovici.

Alături de aceștia au luat loc și noul selecționer al naționalei U-21 a României, Mirel Rădoi, dar și Răzvan Rotaru, omologul lui Mirel la echipa națională U-16.

radoiCasetă

Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploiești 1-0 (1-0)

Stadion: “Juventus Colentina” Bucureşti. Spectatori: circa 500. Marcator: N. Ștefan (45+1)

Metaloglobus: Iulian Anca-Trip – Pham, Caramălău, Sava, Sane – Ghenovici (cpt), Costache, Yuh (27 Panait), Niculae (74 Vlad) – Ov. Herea (67 Potecea) , Ciolacu. Antrenor: Bogdan Andone.

Petrolul Ploiești: Tordai – Neziri, Cazan (46 Cruceru), Plămadă, Velisar – Ghinga (cpt) – N. Popescu, C. Herea (81 Danci), Ciocâlteu, Tudor Șaim (62 Grecu)- Arnăutu. Antrenor: Leo Grozavu.

Cartonașe galbene: Niculae (54), Ov. Herea (61), Vlad (79)/ Cazan (38), Arnăutu (60), Danci (90+2)

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Adrian Mărginean (Aiud) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi).

Observatori: Andrei Ioniță (Bucureşti) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui)


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>