Decizie de antrenor rasat

Am asistat, aseară, la o nouă victorie a Petrolului, una conturată la capătul unui joc consistent, chiar aspru, cu un adversar venit să-și arate colții exact în bârlogul “lupilor”.

Nimic nou, chiar dacă s-au câștigat toate punctele există susținători care blamează jocul etalat, marile oportunități ratate inexplicabil, chiar arbitrajul slab. Repet, ca de fiecare dată, indiferent dacă se câștigă sau se pierde, dacă echipa este dezavantajată sau avantajată de arbitraj, dacă antrenorul “ghicește” sau nu primul 11 și rezervele aferente…

S-a dovedit și paradovedit, cei care parcă și-au format un reflex din a comenta vrute și nevrute sunt de neoprit! În condițiile în care, atenție, cei mai mulți dintre ei nici măcar nu vin să vadă partida la stadion!

Dar nu aceasta este esența punctului de vedere de astăzi…

M-am decis să comentez, așadar, despre poziția antrenorului Octavian Grigore la momentul imediat de după gafa impardonabilă a portarului Arpad Tordai.

Cei mai mulți dintre antrenorii care se hotărăsc să folosească portari U-21 își asumă din plin și astfel de derapaje, chiar dacă respectivii goal-keeperi sunt talentați și dispuși să arate că merită atenția selecționerilor.

Petrolul avea nevoie, aseară, de aport ofensiv de calitate iar decizia de a-l folosi pe Tordai între buturi a fost un risc asumat. Arpad a greșit la acea fază, este clar, dar, ulterior, a ajutat echipa de mai multe ori, cel puțin o dată de-a dreptul excepțional! A făcut-o (și) pentru că Tavi a luat decizia – dovedită perfectă! – de a nu-l înlocui cu mai titratul Bolboașă. O hotărâre de antrenor versat, soluție care i-a permis lui Tordai să se reechilibreze și să-și arate talentul!

Rămân la impresia că, în cazul în care ar fi procedat la înlocuire, Tavi ar fi pierdut un portar de mare viitor! Că Arpad ar fi putut avea o cădere din care cu greu s-ar fi putut ridica! Așa, simțind că antrenorul îi respectă munca și este conștient că numai o lipsă de concentrare de moment nu i-a fost fatală, tânărul apărător al buturilor s-a scuturat de inerentele griji.

Merg pe ideea că, în viitor, Tordai v-a ajuta Petrolul în dezideratul echipei de a promova în eșalonul de elită. Iar Tavi, în plin proces de (re)confirmare a locului principal pe banca “lupilor”, va mai avea astfel de decizii conforme cu statutul de antrenor principal care pregătește o viitoare trupă cu ștaif!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>