Victorie din primul minut

Începută la ora 16:00, un ceas mai puțin în România, partida test dintre Petrolul și Desna Chernihiv s-a încheiat cu victoria galben-albaștrilor, 1-0, izbândă conturată chiar din primele secunde ale întâlnirii!

Meciul s-a disputat pe terenul mare al complexului sportiv (tribună mare, vestiare de calitate, nocturnă!), onoarea de a juca pe acel gazon de-a dreptul minunat revenindu-le echipelor care erau cotate a produce cea mai echilibrată partidă a zilei!

Club înfiinţat în 1960, Desna a promovat în liga I la finele sezonului trecut, fiind antrenată din martie 2012 de Oleksandr Riabokon (54 de ani). După 18 partide disputate în campionat, Desna se află pe 6 cu 24 de puncte, clasamentul fiind dominat de Şahtior Donetsk cu 45 de puncte.

Jocul propriu-zis

222Partida a început, practic, de la 1-0, MOLDOVEANU reușind o foglia-seca de excepție, șutul acestuia de la circa 28 de metri ducând mingea sub bară, longilinului Volkov nerămînându-i decât să aplaude execuția dinamovistului împrumutat: 1-0!

Apoi, vreme de 30 de minute, ambele echipe au încercat să păstreze posesia și să aplice, cât mai mult, indicațiile primite la antrenamente: joc agresiv și marcaj cât mai strâns.

În minutul 31, la capătul unui șut din 8 metri, lateral dreapta, reușit de vârful Belych, Cezar Lungu a respins cu piciorul, balonul a ricoșat până la Țigănașu (aflat în fața porții goale!) iar acesta a luftat inexplicabil oferind ucrainienilor șansa egalării. Numai că Mostovyi, aflat în imediata apropiere a fundașului stânga al ploieștenilor, a plecat pe fenta involuntară a lui Alex și a ratat șansa egalării iminente!

Pe contraatac, accelerând imediat, Țigănașu a ajuns în poziția preferată centrării cu piciorul stâng iar Malakyan, din 6 metri, a împins mingea în plasă! Din păcate, aflându-se într-o poziție de ofsaid nerecunoscută dar observată de asistent!

333“Lupii” au produs cea mai bună repriză dintre cele 7 de până acum, nu doar pentru că au intrat în avantaj la vestiare cât pentru permanenta mobilizare în ambele faze, a presingului cvasi-continuu și a vizibilei pofte de joc.

Mitanul secund a propus același joc consistent din partea ambelor echipe. Din păcate, pentru frumusețea meciului, au lipsit marile ocazii de gol, rămânând doar superba execuție a lui Kozoronis (74), mingea trimisă la două capete, din lovitură liberă de la 35 metri, lateral stânga, lovind bara din stânga portarului Lytovka! Uriașă șansă de 2-0!

Odată cu eliminarea lui Borța (81) pentru două avertismente, locul acestuia a fost luat de Olaru, protocolul partidei permițând înlocuirea eliminatului!

Cert este că, jucând de maniera aceasta, trupa “lupilor” ar trebui să nu se teamă în lupta pentru supremație în serie! Repet, JUCÂND AȘA!

 

  • La meciul de astăzi a fost prezent în tribuna oficială și Ciprian Marica, patronul Farului Constanța. El a sosit împreună cu Ion Barbu, delegatul echipei de la malul Mării. Acesta nu s-a sfiit să filmeze cu telefonul câteva calupuri din meci, fiind interesat de așezarea în teren a colegilor de eșalon! Apoi, în pauză, fiind reperat de colegii de mass-media din Ucraina, fostul atacant al naționalei României a acordat un scurt interviu în limba ucrainiană, spre deliciul celui care a adresat întrebările! Reamintesc, Marica a evoluat trei sezoane la Sahtior Donetsk, în intervalul 2004-2007.

20190208_145606În mitanul secund, pentru ultimele 30 de minute, a sosit și antrenorul Rapidului, Daniel Pancu.

Astfel, Petrolul a terminat stagiul de pregătire din Antalya reușind o victorie, astăzi, două egaluri (2-2 cu Ansan Greeners și 1-1 FK Belasika) și o înfrângere (0-1 cu Drita Gjilan)

În această noapte, “petroliștii” se vor întoarce în România pe calea aerului, urmând ca, la ore mici ale dimineții, să ajungă în România, la Otopeni.

Casetă

Petrolul Ploiești – Desna Chernihiv 1-0 (1-0)

Stadion: Complex “Fanatik” Lara. Marcatori: Moldoveanu (1)

Petrolul Ploiești: Lungu – Borța (81 Olaru), Cazan, Ghinga (cpt), Țigănașu – Kozoronis – Șaim (46 Ștefănescu), Pușcaș (75 Chindriș), Malakian (46 N. Popescu), Moldoveanu (59 Arnăutu) – Rusu (67 Stoica). Antrenor: Mugurel Cornățeanu.

Desna Chernihiv: Volkov – Vladyslav (cpt), Starenkyi, Hitchenco, Dmytro – Bogdanov, Filippov – Mostovyi, Kartushov Bezborotko – Belych. Au mai intrat: Lytovka – Kozak, Serhiichuk, Liulka, Slinkin, Favorov și Tatarenko. Antrenor: Oleksandr Ryabokon.

Cartonașe galbene: Ghinga (15), Moldoveanu (39), Borța (61, 81), Rusu (63), Țigănașu (66)/ Belych (33), Vladyslav

Cartonaș roșu: Borța (81).

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>