Răspunsul care întârzie să vină, de multă vreme!

BASCHET MASCULIN:ROMANIA-MACEDONIA, PRELIMINARIILE EUROBASKET 2021 (21.02.2019)Întreb pentru a nu știu câta oară: cine are ceva cu sportul în acest oraș? De ce nu ne putem bucura de spectacole sportive la Sala Sporturilor “Olimpia”, edificiu construit, modificat și renovat tocmai pentru ca oamenii să vină în număr cât mai mare și să se bucure de munca și realizările sportivilor? Ce interese abjecte graviteză în jurul acestei decizii aberante de a nu lăsa sporturile de echipă să crească și să se prezinte în campionate, la cele mai înalte niveluri, așa cum a fost odată, nu demult? De ce trebuie ca toate orașele cu ștaif ale României să aibe echipe masculine și feminine de volei, baschet sau handbal iar Ploieștiul, nu? De ce nimeni nu scoate un cuvânt despre inimaginabila stare de fapt regăsibilă zi de zi, ceas de ceas, la acest segment de bază al societății noastre? De ce? De ce?

Aseară, la “Olimpia”, tribunele au fost arhipline la meciul de baschet masculin dintre România și Macedonia, joc contând pentru Preliminariile Eurobasket 2021. Circa 3000 de spectatori au venit să vadă o partidă de baschet, sport trecut pe lista neagră, ca și celelalte în urbea noastră.

A fost clar că lumea vrea să vadă întrecere, că este avidă de andrenalina pe care numai sportul o poate oferi mereu! Că este plictisită de deja-vu și mediocritate, de lentoare și circ ieftin!

A fost nevoie de reala implicare a Clubului Sportiv Municipal, de disponibilitatea președintelui Cristi Nica și a adjunctului Lucian Rădulescu pentru ca acest eveniment sportiv să demonstreze voința ploieștenilor!

Ei s-au descurcat foarte bine, s-a văzut, dar tema principală se află în cancelariile de partid care au hotărât ca doar copiii să aibe parte de susținere din banii munipalității. Fără a putea face performanță, fără a se putea dezvolta în acest oraș! Noi doar creștem pentru alții, este foarte clar! Rodul muncii lor este văzut la televizor, în timp, pe la cluburi precum CSM-urile din București, Pitești, Craiova, Cluj, Oradea, Iași, etc, etc.

Am mai adresat întrebarea: acolo cum se poate susține sportul de performanță și aici nu? Chiar să nu existe oameni cu expertiză și putere de decizie care să demaște imbecilitatea la care s-a ajuns?

Am văzut oameni politici, și de stânga și de dreapta, aplaudând spectacolul de aseară. Oameni care pot urni această căruță împotmolită deloc întâmplător! De ce nu se poate? De ce nu se vrea? De ce???

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>