O primă nucă tare, două puncte pierdute “acasă”!

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-METALOGLOBUS BUCURESTI, LIGA 2 CASA PARIURILOR (3.03.2019)În fața unei echipe întărită în pauza de iarnă, echipa “lupilor” părea condamnată să învingă, toate contracandidatele reușind să-și impună ritmul și să câștige și în această etapă.

Metaloglobus a venit la Ploiești din poziția trupei care nu avea ce să piardă iar acest lucru s-a văzut din primul moment. Mai mult, ambiția antrenorului Balint de a demonstra că nu pierde la Ploiești – el a obținut o remiză, în tur, cu Sportul Snagov! – avea să spună destule.

Mai mult, în sprijinul acestei afirmații, chiar din minutul 4 elevii lui Balint Laszlo au ajuns să se bucure: Brînză a pasat scurt pentru Puşcaş, acesta, presat la 20 de metri, a trimits înapoi iar Brînză. Acesta a preluat greşit și i-a permis lui C. HEREA să se arunce la disperare și să împingă mingea în plasă: 0-1! Bucurie fără margini la banca oaspeților, un urlet nefiresc de parcă venise promovarea pentru fotbaliștii susținuți financiar de către  omul de afaceri sirian Imad Kassas, patronul fabricii care poartă numele echipei.

“Lupii” s-au aruncat spre poarta bucureștenilor iar egalarea a venit după 8 minute: Robert Moldoveanu i-a luat fața lui Lungu iar longilinul l-a faultat vizibil, arbitrul Coza arătând punctul cu var. Incredibil, Coza nu i-a arătat acestuia avertisment! Ar fi fost al doilea… “Căpitanul” MARINESCU și-a făcut datoria, cu precizie, iar scorul a devenit 1-1!

Meciul s-a echilibrat iar marile ocazii au dispărut, cele mai mari șanse de gol aparținând oaspeților. Au fost două, ambele notate cu două minute înainte de pauză. Prima, în minutul 45, atunci când, pe contraatac, Claudiu Herea a scapat în flancul drept, l-a depășit pe Brânză ieșit bezmetic și a pasat perfect pentru Robert Vîlceanu care, aflat în apropierea punctului cu var, a ratat ireal!

Imediat, la faza de atac a Petrolului, Raul Negotei a făcut henț voluntar la mijlocul terenului dar arbitrul s-a făcut că nu vede! Ar fi fost al doilea avertisment și, implicit, eliminare! În ambuscada creată, în loc să-și consulte asistentul, Coza a găsit de cuviință să-l avertizeze pe Arnăutu, prea vocal din poziție de rezervă! Un alt arbitru cu mari lacune, mai degrabă obedient, a arbitrat Petrolul…

Cea de-a doua șansă a oaspeților de a marca a doua oară s-a consumat cu câteva secunde înaintea finalului primelor 45 de minute. Atunci, Sarris, fără să se uite spre propria poartă, a trimis “acasă”, Brânză era cu ochii “în soare”, probabil, și mingea a trecut nestingherită spre… 1-2! Ca la biliard, din nimic, mingea s-a lovit de bara stângă ricoșând în brațele lui Brânză, repliat! Uluitor!

Mitanul secund a debutat cu două schimbări, logice, propuse de Cornățeanu: Malakian și Brânză au cedat locul lui Șaim, respectiv C. Lungu.

Oaspeții au continuat să surprindă jucând foarte sus și făcând un presing năucitor. Totuși, în minutul 55, Petrolul a fost aproape de golul al doilea, atât Sarris cât și Țigănașu trimițând balonul, cu capul, în bara norocosului Iacob! Formidabil!

După alte cinci minute, scăpat singur spre… fericire, Claudiu Herea a ajuns la 16 metri, a șutat plasat dar Lungu a respins miraculos și apoi a reținut!

În minutul 78, Șaim a șutat formidabil, din colțul careului mare, dar Iacob a scos mingea din apropierea vinclului! Golul plutea în aer iar suporterii au declanșat marele cor al întregii arene.

Pe val, “petroliștii” au urcat de multe ori spre careul advers dar pripeala și lipsa de luciditate au contat enorm.

Urmează, cel mai probabil sâmbătă, un prim derbi direct, Petrolul urmând să joace la Târgoviște.

 

 

 

 

Casetă

Petrolul Ploieşti – Metaloglobus Bucureşti 1-1 (1-1)

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti) . Spectatori: circa 7000. Marcatori: Marinescu (12, penalti)/ Cl. Herea (4)

Petrolul Ploiești: Brânză (46 C. Lungu) – Borța, Sarris, Cazan, Țigănașu – Pușcaș – Marinescu (cpt), Kozoronis, Malakian (46 Șaim) – Rusu (64 Arnăutu), Moldoveanu. Antrenor: Mugurel Cornățeanu.

Metaloglobus București: Fl. Iacob – Costache, Caramalău, Fl. Plămadă, Negotei (58 Niculae) – A. Lungu, Neagu – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt) (90+1 Frîncu), Rob. Vîlceanu – Potecea (58 Tomozei).  Antrenor: Balint Laszlo.

Au arbitrat: Ionuţ Coza (Cernica) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Chiţoiu Andrei Nicolae (Timişoara).

Cartonașe galbene: Kozoronis (20), Marinescu (43), Arnăutu (45), Pușcaș (75)/ Lungu (10), Negotei (27), Iacob (31), Costache (90+2)

Observatori: Petre Radu (Bucureşti) și Traian Marcu (Sibiu).

 

 


Lasă un comentariu

2 Comentarii.

  1. Care punct pierdut, Domnul meu? Petrolul a pierdut două puncte din 3! Și în fața cui? A unui Metaloglobus ce luptă să scape de retrogradare de „n” etape… Ce întăriri, ce texte? Să nu ne mai mințim singuri! La cum joacă aceste catastrofe, sincer, despre promovare se va discuta abia atunci când Petrolul va înțelege să investească în fotbaliști. Fotbaliști, nu băieți din curtea școlii, care se cred fotbaliști (repetiția a fost intenționată). Clar? Suporteri suntem, dar să fim realiști!

    • Nicholas, ai perfecta dreptate! Petrolul a pierdut doua puncte nu doar unul (probabil așa am vrut!) Și, da, comentariul este corect, poate prea corect! O dregem la Targoviste si apoi… meci de meci, pana la final!

Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>