Vă era dor de cursele de la Hipodrom?

1Organizată în moderna sală de protocol a Complexului Hipodrom Ploiești, conferința de presă premergătoare debutului în noul sezon a regăsit la masa prezidiului personaje cunoscute ale fenomenului: Marian Manea, președintele Federației Române de Trap, Lucian Rădulescu, directorul Hipodromului și Marian Dima, organizator pe probleme de sport.

De cealaltă parte, mai mulți reprezentanți ai mass-media, cu toții interesați de programul competițional pe termen scurt și mediu. Și nu numai…

Primul care a vorbit a fost amfitrionul, Lucian Rădulescu asigurând asistența că noul sezon va fi unul în care transparența și disciplina sportivă vor fi primordiale. “Acest sezon va fi unul în care vom avea un calendar competițional diferit de tot ce a fost până acum! Vom face ca transparența să devină o necesitate iar conferințele de presă vor fi organizate bilunar, înaintea desfășurării curselor. Așa înțelegem relația noastră cu cei care vor veni să vadă cursele și să parieze pe caii preferați! Prin voi, jurnaliștii! Și, da, ați înțeles bine, potrivit unui contract care se află în derulare cu agenția de pariuri Fortuna, orice spectator, și nu numai, își poate încerca norocul mizând pe calul favorit! Mai mult, Fortuna a și sponsorizat fenomenul, suma de 100.000 de lei fiind alocată acestui sezon! Să nu uităm, Fortuna are peste 1500 de agenții, în toată țara, iar iubitorii turf-ului pot miza pe idolii lor! Condiția pusă de agenția de pariuri este ca două dintre cele patru curse ale reuniunii să aibă la start minim 10 concurenți!” a început Rădulescu.

La rândul său, Marian Manea a spus: “După foarte mulți ani, acest sezon corespunde nivelului de așteptare al pariorilor! Sunt mulți proprietari, peste 20, cu toții aducându-și cai valoroși, mulți dintre ei chiar din străinătate! Perspectivele unui pariu mutual constituie garanția unor curse adevărate! Sunt convins că atunci când și pista de alergare va fi de calitate vom avea și super-curse! Vor dispărea accidentările nedorite ale cailor și ne vom putea antrena și concura la nivel maxim! Avem promisiuni că, imediat după marele Derbi de Trap din 6 iulie, pista va fi recondiționată! Este nevoie de un covor de zgură de cel puțin 15 cm, standard european, iar uriașa cantitate va trebui adusă de cât mai aproape și cât mai rapid posibil! Până la derbi mergem pe mentenanță! Mai sunt pași de făcut, este clar, o școală de driveri, un curs de potcovari și mai sunt și altele… Noi suntem pregătiți să școlarizăm, să pregătim tineri pentru așa ceva dar… nu avem material uman! Nimeni nu vrea să fie potcovar! În condițiile în care pentru un singur cal se oferă 200 de lei! Și sunt peste 100! Nimeni nu crede dar acesta este adevărul!” a conchis Manea.

22Cert este că sâmbătă, de la ora 10:30, iubitorii turf-ului – și nu numai! – sunt așteptați la Hipodrom pentru “Premiul Prămăverii”! Vor fi și surprize pregătite de către organizatori, vor fi curse încinse, măcar cele două alergări dotate cu Fortuna Silver și Fortuna Gold reunind la start 10, respectiv 11 trăpași! Iar de vineri, nu uitați să treceți și să pariați pe un cal favorit! Nici nu știi de unde sare norocul!

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>