Învinși de un fost “petrolist”…

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-FC ARGES, LIGA 2 CASA PARIURILOR (10.04.2019)După ce, în meciul tur, FC Argeş a învins Petrolul cu 3-0 prin golurile marcate de Vasile Buhăescu, Ionuţ Năstăsie şi Vasile Gheorghe a venit momentul ca Marinescu&Co. să se autodepășească și să demonstreze că partida de la Pitești a fost o simplă sincopă.

Jocul a început abrupt, cu oaspeții înscriind încă din minutul 5! BUHĂESCU, atacant de 31 de ani care a îmbrăcat tricoul galben-albastru în sezoanele 2011-2012, a marcat din fața poții goale după ce Panait trimisese un trasor direct la rădăcina butului stâng, mingea ricoșând, norocos la vârful alb-violeților: 0-1!

După alte trei minute, profitând de uluiala defensivei gazdelor, Buhăescu a fost extrem de aproape de golul al doilea, după ce l-a depășit pe Bucșa ca la antrenament acesta șutând extrem de periculos, la o palmă de butul drept! Mare ocazie!

Bucuria oaspeților a mai durat puțin: trezită parcă din pumni, echipa condusă de Gigi Mulțescu a egalat: Arnăutu a deviat dintr-o bucată, în dreapta, la Şaim Tudor, acesta a şutat la poartă din apropierea punctului cu var, Grecu a respins în faţă iar MOLDOVEANU, pe fază, a marcat pe lângă Vișa: 1-1!

După alte 8 minute, la centrarea lui Șaim din flancul drept, Tofan a respins cu mâna dar arbitrul Comănescu nu a văzut faza la care Petrolul trebuia să primească penalti!

Se joacă extrem de încins, oaspeții oferind o replică extrem de consistentă, altfel de cum au făcut-o în meciul de la Pitești cu Chindia…

În minutul 31, din centrarea din corner a lui Marinescu, Chindriș a reluat  cu capul dar balonul a lovit bara din stânga lui Grecu, depășit!

La cealaltă poartă, după numai un minut, același Buhăescu a reușit să marcheze, cu călcâiul din 6 metri, dar asistentul Ghiciulescu a semnalizat o evidentă poziție de ofsaid.

În primul minut al prelungirilor dictate de arbitrul Comănescu, Borţa a centrat din dreapta, de pe linia de fund, Arnăutu a luftat la prima bară iar balonul – ajuns la Moldoveanu – a fost reluat slab de către acesta, pe lângă butul stâng!

Repriza secundă a debutat aidoma primei, argeșenii reușind să marcheze prin BARBU (56), la capătul unui șut violent la care balonul a fost fixat direct în vinclu: 1-2!

După alte zece minute, oaspeții au avut șansa să se distanțeze, trasorul lui Buhăescu trecând milimetric pe lângă vinclul din stânga lui Lungu!

“Lupii” au avut prima mare ocazie de egalare abia în minutul 71 atunci când Țigănașu a șutat puternic de la 25 de metri lateral stânga, la firul ierbii, mingea trecând puțin pe lângă butul drept, la firul ierbii!

Piteștenii au făcut antijoc în ultimele 15 minute, de cel puțin 8 ori mijlocașii și apărătorii trăgând de timp prin simulări grosolane la care arbitrul Comănescu nu a reacționat în niciun fel!

Fotbalistul meciului a fost, indiscutabil, Buhăescu, fostul “petrolist” – acum în vârstă de 31 de ani făcând un joc de-a dreptul entuziasmant!

Petrolul și-a complicat situația în urma acestui rezultat, în loc să rămână la mâna sa urmând să spere în miracole venite din altă parte! Dar… de unde?

  • La începutul partidei, aplaudat de întreaga asistență, seniorul Mircea Dridea a primit din partea conducerii clubului flori și un cadou cu ocazia împlinirii vârstei de 82 de ani. Un moment emoționant, la fel cum sunt toate în care apare un simbol al Petrolului!

Casetă

Petrolul Ploiești – FC Argeș Pitești 1-2 (1-1)

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 6000. Marcatori: Moldoveanu (11)/ Buhăescu (5), Barbu (56)

Petrolul Ploiești: Lungu – Borța, Cazan, Bucșa, Țigănașu – Chindriș (81 N. Popescu), Kozoronis (70 Rusu) -– Șaim, Marinescu (cpt) (90 Ștefănescu), Moldoveanu – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

FC Argeș Pitești: Grecu – Oancea, Vişa, Turda, Tofan – Panait, R. Costin – Şerban, Barbu (63 Florescu), Năstăsie (cpt.) (72 Buleică) – Buhăescu. Antrenor: Augustin Eduard

Cartonașe galbene: Tudor Șaim (76), Marinescu (87)/ Panait (32), Oancea (45+1), Vișa (52), Turda (57), Florescu (82), Grecu (90+1), Buleică (90+4)

Au arbitrat: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Nicolae Chițoiu (Timișoara)

Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Marian Lumânare (București)

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>