Casa de pariuri Fortuna, marea miză a Hipodromului Ploiești!

111Așteptat vreme de un an, marele Derby de Trap al României se va desfășura mâine, începând cu ora 10:00.

Pregătind evenimentul, oficialii Hipodromului Ploiești au organizat o conferință de presă la care au fost invitați Dermond Keelan, managerul de proiect al agențiilor de pariuri Fortuna, Joseph Verbeek, unul dintre cei mai importanţi driveri din istoria trapului Mondial, Marian Manea, președintele FR Trap și Lucian Rădulescu, coordonatorul activității Hipodromului.

Masa prezidiului a fost poziționată chiar în fața noii agenții de pariuri deschisă în holul de primire al Hipodromului, un activ construit în timp record și care arată de-a dreptul exceptional, “ca afară” așa cum ne place să spunem atunci când vorbim despre un lucru făcut perfect!

În deschiderea conferinței, oficialul de la Fortuna a spus: “Sunt deosebit de încântat pentru că acest proiect, asumat, a ieșit la cote înalte! Este clar, începând de astăzi oricine va putea să parieze în condiții civilizate și să se bucure de cotele bune pe care le oferim”!

La rându-i, Marian Manea a spus: “Asistăm la un moment foarte important pentru sport, în general, pentru hipism, în special! Mâine se va putea paria la casele Fortuna, eveniment care bifează momentul în care cai din afara României se vor întrece pentru supremație! Vor fi văzuți la lucru oameni noi, jokey de clasă, campioni, cai scumpi, de rasă! Va fi altceva și asta se va simți imediat! De la an la an va fi mai bine, o să vedeți!”

Și Lucian Rădulescu a spus câteva cuvinte: “Suntem bucuroși că, iată, după 10 ani, se poate paria la cursele organizate pe acestă bază multifuncțională! Adresez mulțumiri sincere celor de la Fortuna, putem spune fără să greșim: am reușit împreună! Mâine, la toate cursele, inclusiv cele de galop, se va putea paria, aici, la Hipodrom! Va fi o zi mare pentru Ploiești, cu curse de trap și de galop, dimineața, dar și finala Supercupei României, seara, pe <<Ilie Oană>> O zi plină, cu de toate, așa cum dorim să mai bifăm, pe viitor, în urbea noastră! Vom avea oaspeți de seamă, ambasadori, deputați, senatori, reprezentanți ai Casei Regale! Suntem pregătiți să facem față provocărilor!” a încheiat Rădulescu.22

Care va fi programul zilei de mâine?

Un show pregătit minuțios de gazde, cu întreceri hipice la vârf, de trap, galop şi ponei, precum şi un nou show de dresaj oferit de Miron Bococi, românul care s-a stabilit în Spania și care, iată, revine la Ploieşti după ce, în urmă cu 9 luni, a smuls ropote de aplauze cu show-ul prezentat alături de caii săi, Feeling, Bruce şi Talisman!

Așa cum s-a anunțat, Bococi va propune, mâine, un spectacol pe cinste – Free Style Horse Show! – ce se anunţă şi mai interesant, cu nu mai puţin de cinci cai!

Când la trap…

Așa cum anunță site-ul csmploiesti.ro, marele Derby de Trap va debuta la ora 11:10 şi-i va avea la start pe şase dintre cei şapte cai indigeni în vârstă de 4 ani care şi-au făcut „încălzirea”, în urmă cu două săptămâni, în Premiul de Încercare. A câştigat, atunci, armăsarul Calypso, condus de Vasile Gheorghe, şi rămâne de văzut dacă principalul său contracandidat, armăsarul Veritable Yankee, va reuşi să-şi ia revanşa. Au şansa lor, cu siguranţă, şi ceilalţi patru trăpaşi înscrişi în cursă: Ops, Pandora, Neptuniu şi Secretariat, în timp ce armăsarul Romeo a fost retras din motive medicale.

O altă cursă de trap extrem de interesantă se anunţă Criteriul cailor de 4 ani, o întrecere programată la ora 13:40, ce face parte din Campionatul Mediteranean al Driverilor. Este una dintre cele şapte curse care se ţin în acest an în diferite ţări europene şi în care se luptă pentru supremaţie aceiaşi şapte driveri, printre care se numără şi românul Mihai Păun. Ei concurează de fiecare dată conducând cai puşi la dispoziţie de hipodromul organizator, totul stabilindu-se prin tragere la sorţi. Alături de Mihai Păun, în cursa de mâine participă Anthony Tintillier (Franţa), Vladimir Vyagin (Rusia), Noureddine Tiar (Algeria), Boris Kecenovic (Serbia), Walter D’Ambrogio (Italia) şi Clint Vassalo (Malta). Mai trebuie spus că, în această cursă, va fi prezent, în afara concursului, şi unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului, belgianul Joseph Verbeeck, unul dintre cei mai importanţi driveri din istoria trapului Mondial, supranumit „Diavolul belgian”. Acum în vârstă de 62 de ani (e născut pe 6 februarie 1957), Jos Verbeeck este al doilea cel mai titrat driver câştigător de „Prix D’Amerique” (Campionatul Mondial de Trap Atelat, cu premiu pentru câştigător de 1 milion de euro!), în care s-a impus de 4 ori, cu cai diferiţi, niciodată principalii favoriţi ai evenimentului! Într-o ierarhie a acestor trofee, primul este francezul Frank Nivard, cu 5 victorii, însă de fiecare dată conducând marii favoriţi ai cursei. Jos Verbeek revine la Ploieşti după ce a mai fost prezent în două curse din cadrul reuniunii de Derby din anul 2017 şi va conduce iapa Letitbe Vrijthout.

De urmărit vor mai fi atât premiul cailor de 2 ani (Premiul Phoenixy – ora 10:40), cât şi cursa rezervată cailor de 3 ani, Premiul Sofia, de la ora 12:50.

Casa de pariuri Fortuna a inclus în oferta sa de pariere două dintre cursele de mâine: Premiul Hera – Fortuna Gold (cu cel mai mare număr de partanţi, zece) și Premiul Hinsar – Fortuna Silver, care încheie reuniunea.

Atractivă se anunţă şi întrecerea poneilor, programată la ora 11:35.

Va fi atribuit Premiul Sheikha Lateefa Bint Mansoor Bin Zayed Al Nahyan – International Pony Race după o cursă cu şase ponei la start, conduşi doar de reprezentante ale sexului frumos, dintre care două vin de peste hotare: Sarah Al Jahouri (Emiratele Arabe Unite) şi Iluna Korin (Belgia)!

… când a galop!

Trecând la galop, şi în acest caz avem parte de două curse tari, organizate de Federaţia Hipică Română: la ora 12:00, Premiul HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Apprentice World Championship (IFAHR), cu cinci cai la start şi tot atâţia jockey care-i vor conduce în urma unei trageri la sorţi, respectiv, la ora 13:10, Premiul HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR), cu şapte cai la start şi tot atâtea reprezentante ale sexului frumos ca jokey, provenite din şapte ţări diferite!

Bineînţeles, pe toată durata reuniunii, spectatorii vor putea profita de fenomenul „Street food”, partenerii tradiţionali ai Complexului Hipodrom anunţând o ofertă generoasă, care va satisface, cu siguranţă,  poftele gurmanzilor!

Ca de fiecare data, biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 7 ani au acces gratuit.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>