Ungurii, greu de ucis… dar nu imposibil!

1La aceeași bază sportivă, “Arcadia”, unde joi a reușit să învingă trupa FK Kizylzhar din Kazakhstan, 2-0 (1-0), elevii lui Costel Enache au întâlnit în aceasta după-amiază trupa maghiară de eșalon secund FC Budaorsi.

Petrolul a deschis scorul prin Deac (10), acesta exploatând un balon deviat superb, cu capul, de către I. Stoica, atacantul de flanc redescoperit de Costel Enache plecând ca din pușcă și executând-l pe portarul Kovacs un șut plasat, mingea intrând în plasa lângă butul stâng, 1-0!

Trupa maghiară a reușit egalarea în minutul 21, Medgyes profitând de ezitarea lui Manolache, apărătorul ploieștean complicandu-se inutil în locul acordării unei lovituri de colț: 1-1!

“Lupii” au revenit în avantaj după numai 7 minute, combinația lui Deac cu Barboianu terminându-se cu centrarea de top a ultimului pentru reluarea necruțătoare a lui Marinescu, 2-1!

Cu 5 minute înainte de finalul primei reprize, Zsiday a reușit să egaleze după un balon bine centrat din flancul stâng și o reluare simplă, fără obligatoriul marcaj al aceluiași Manolache: 2-2!

2A fost o primă repriză animată, cu fotbal alert și relativ puține greșeli de marcaj, senzația că echipa ploieșteană a câștigat un fotbalist, Gabi Deac, fiind împărtășită de mai toți “lupii” prezenți la arenă.

Repriza a doua a debutat cu marea ocazie de gol a lui Blănaru, atacantul nou intrat fiind servit excelent de către colegul de avanposturi, Arnăutu, dar pătrunderea frontală, cu om “în spate”, i-a redus forța șutului, balonul fiind ajuns de Fenyes, care a scos de pe linia porții!

În 45 de secunde, ambele echipe au trecut pe lângă gol. Primii, “lupii”, au ratat incredibil, după centrarea perfectă a lui Bratu urmând reluarea lui Arnăutu, din 7 metri dar și șutul lui Bărboianu, ambele baloane fiind response, extraordinar, de către portarul maghiar!

La faza următoare, echipa maghiară a “reușit” să nu marcheze, balonul centrat din flancul stâng de către Medgyes lovind bara de sus iar Molnar, singur cu toată poarta goală în față, a reluat cu capul pe lângă butul stâng!

Petrolul a trecut în avantaj în minutul 67, albanezul Vajushi finalizând pasa de maestru a lui Nițescu, mezinul echipei demonstrându-și aptitudinile încă de la prima atingere de balon: 3-2!

3Cu 7 minute înaintea finalului, Blănaru a “reușit” să rateze o altă oportunitate, rămas singur cu portarul acesta șutând cu sete… în el!

Un test util, cu goluri multe și câteva surprize plăcute pe care antrenorul Enache pare să le implementeze de la meci la meci!

Cum am mai scris, Younes Hamza și Cristi Sârghi nu au putut evolua, ambii fiind ușor accidentați. A reintrat, extrem de determinat, “copilul” Mihai Nițescu. A evoluat, repriza secundă, și moldoveanul Rogac, acesta reușind să-și enerveze, o dată,  antrenorul!

Al treilea test va fi marți, atunci când Petrolul va întâlni pe BFC Siofok.

Casetă

Petrolul (prima repriză): Avram (33 Apostolachi) – Barboianu (72) A. Nicolae), Walace, Manolache, Țicu – I. Stoica, Meza Coli, Marinescu (cpt) – Deac, Arnăutu, Tudor Șaim. Antrenor: Costel Enache.

Petrolul (repriza secundă): Apostolachi – (59 Lungu) Barboianu, Olaru, Rogac, Saim – M. Bratu, Pierce, Enache, Vajushi – Blănaru, Arnăutu (59 Nițescu)

FC Budaorsi: Kovacs – Patrik Marques-Airosa, Kekesi, Fenyes, Ode (cpt) – Medgyes, Bakos, Zsidai, Molnar – Stieber, Petho. Antrenor: Gyorgy Bognar.

Au mai evoluat: Toth – Menyhart, Forgacs, Major, Molnar, Kaplar, Halacsi.

 

 

 

 


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>