De la ruptură la… fractură!

DragosGHEAm lecturat materialul seniorului mass-media prahovene despre “dracul” nici negru, dar nici alb!

Adică “Dragoș Gheorghe cel Gri”, tema la zi atât de contondentă de vreme ce la mijloc au intrat vașnicii iubitori ai Petrolului, dornici să devoaleze “adevăruri” șoptite la prag de seară. “Realități” menite să ascută o luptă cu umbra, temă tocmai bună pentru a face câteva valuri!

De ce s-ar vrea răul cuiva, neapărat? De ce ar trebui să fie combătut un diagnostic dat de un specialist? De ce nu ar putea un doctor să greșească? Cui nu i s-a întâmplat asta?

Este adevărat, Laura Popa, medicul echipei, a dat un verdict mai degrabă neverificat îndeajuns. Chiar și astăzi, la prânz, aceasta mi-a spus, franc,  că “Dragoș are o ruptură musculară! Am revăzut faza accidentării de mai multe ori și nici acum nu-mi pot imagina cum a putut să se ajungă aici! S-a hotărât o nouă investigație, chiar la această oră fiind deplasat la Spitalul Județean, cu asistentul Radu Gheoca”.

laurapopaContactat, acesta a declarat: “Da, sunt la Județean, la doctorii Mona Petrec și Silviu Stanciu, ambii opinând că este vorba despre o mică fisură! Vindecabilă în două săptămâni! Deja i-am administrat o injecție cu Fraxiparine, soluție pentru prevenirea formării trombilor în vasele de sânge de la nivelul picioarelor! O să fie bine!” a spus Gheoca.

Realitatea, în termini seci, pas cu pas!

După meciul de sâmbătă seară, copilul a spus: “Luni merg să-mi fac un RMN, vreau să văd ce am, poate prind meciul de joi, vreau să joc și să ajut echipa!” S-a ținut de cuvânt, a mers la West Mall, la clinica Hiperdia, a făcut RMN-ul și a fost asigurat că rezultatul va veni a doua zi.

Din discuții ulterioare, a fost convins de Claudiu Tudor să meargă la Voluntari, la kinetoterapeutul Dan Sarivan, cel care a dat rezoluții dintre cele mai bune atât în cazul lui Țicu cât și lui Măzărache, ambii cu probleme înaintea cantonamentului din Antalya.

Drept pentru care, în aceeași după-amiază, însoțit de soție, a luat calea Voluntariului iar fostul oficial al Astrei Ploiești i-a recomandat, ferm, un consult radiologic! sarivanLa întoarcere, Dragoș a mers la   Spitalul Județean iar doctorul Ștefan Popina i-a sugerat imobilizarea piciorului cu aparat ghipsat! Numai că Dragoș a refuzat, decizia lui fiind aceea de a discuta cu oficialii clubului. A făcut-o a doua zi, imediat luându-se decizia normală, aceea a aplicării aparatului ghipsat. Ceea ce s-a întâmplat, numai că, deranjat de ghipsul care-i bloca degetele piciorului, Dragoș a revenit la Județean iar doctorul de serviciu a hotărât că poate rămâne și fără ghips, dar numai cu condiția ca fotbalistul să evite punerea piciorului în pământ, minim două săptămâni!

Saga dintre “ruptură” și “fractură”

Pentru necunoscători, atunci când se vorbește despre fractură este bine să se știe că aceasta mai este cunoscută și sub numele de ruptură și se manifestă prin fisura sau ruptura efectivă a osului. Fractura poate fi închisă (când osul este fisurat sau rupt, însă țesutul înconjurător sau pielea nu sunt afectate, sau deschisă (atunci când osul odată rupt dăuneaza țesutului înconjurător și penetrează pielea). Osul fracturat trebuie să rămână imobilizat între 2 și 8 săptămâni, după caz, pentru vindecare.fisură

Și, atenție, la ruptură nu se folosește niciodată aparatul ghipsat!!! Lucru pe care orice formator de opinie ar trebui să-l cunoască!

Dar, în luptă pentru a demonstra cum “caii verzi se urcă pe pereți” și cineva din club are ceva cu altcineva – numai de dragul de a scrie ceva, complet neverificat, luat de-a gata – scenarita capătă dimensiuni măricele! Cam tot atâta cât este și “ruptura” lui Dragoș!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>