Petrolul și gura lumii

În timp ce iubitorii fotbalului așteaptă, nerăbdători, zilele și orele rămase până la debutul play-off-ului, cei care fac regia spectacolului trudesc din greu.

Devine tot mai pregnant motto-ul potrivit căruia banii și numai banii contează! Iar această deviză riscă să dezumanizeze până și sportul. Sau, mă rog, să îl compromită până la pierzanie!

11Nicio noutate, Petrolul nu stă pe roze la acest segment. Când a stat, niște mizeri și-au bătut joc: de culori, de idei, de măreție, de tot ce înseamnă ideal! Pentru niște bani! Nu spun de care, știți voi!

Acum, cu foame de performanță, cu antrenor onest și profesionist, cu oficiali în același balon și fotbaliști care și doresc promovarea, echipei îi este dat să sufere. Dar nu, neapărat, pentru că și-ar fi pierdut din valoare cât datorită micilor seisme care se tot anunță în așteptarea celui mare. Ca la televiziune!

Gura lumi-i slobodă!

Un vechi proverb românesc spune, foarte sugestiv,  ,,Foaie verde lobodă, Gura lumi-i slobodă”. Semn că, mai mereu, că este real sau ba, tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru este ori bârfă ori adevăr greu verificabil. Dar lesne de aruncat în malaxorul zilnic, perfect alimentat și amplificat de către rețelele sociale.

Povestea acestui play-off va fi una de succes, nu mă îndoiesc de asta! Vă veți da seama peste ceva vreme…

Le jeux sont fait? (jocurile sunt făcute?)

Încep cu Steaua, echipa care și-a câștigat dreptul să joace în play-off. Dar care, potrivit hotărârii Comitetului Executiv al FRF din data de 18.08.2020 dar și a ultimelor decizii care ratifică imposibilitatea promovării, NU ARE DREPT DE PROMOVARE, SUB NICIO FORMĂ, DIRECT SAU LA BARAJ! 22Și atunci, pe bune, ce caută Steaua în această ecuație? La ce să se gândească iubitorii fotbalului, cei cu “gura slobodă”? Că Steaua va face jocurile pe prietenii, afinități, sume! Mai mult, dezvoltând, cine are prietenii în acea zonă? Dar sume consistente? Cititorii domeniului meu cunosc, deja, asta…

Clujul și Sibiul… sau dansul pe sârmă!

Mai departe… “U” Cluj, întărită în iarnă și cu start debordant înaintea marii întreceri de 10 partide. O echipă la fel ca Petrolul în opinia mea dar, atenție, cu măcar un zero în coada sumei alocată acestui moment! Este și cazul sibienilor, cei care au un președinte recunoascut pentru abilitatea de a face jocurile și de a scoate unt chiar și din… urdă! Dar care, la acest moment, suferă din cauza situației financiare precare. Pentru ei, rezultatul planului de organizare, cu termen 30 aprilie, este decisiv. 33Dar, și aici se pune întrebarea firească: ce face Hermandstadt în cazul în care se află pe loc promovabil (sau la baraj) și rezultatul vizavi de planul de organizare va fi negativ?

La Concordia curge miere!

Să tot să ai bafta acestei echipe! Un “jucător” prin excelență, edilul comunei de la marginea Capitalei ar fi promis “buget nelimitat” dacă echipa se va califica în play-off, adică dacă va câștiga la Buzău! (vă este cunoscută sintagma, da?!) Cu hăis, cu cea, mai cu unii, mai cu alții, elevii lui Ianis Zicu au prins aripi și vor Liga I! Îi ajută bugetul, “gurile slobode“ vorbind despre amețitoarea sumă de 2 milioane de euro! Ai voie să te gândești la promovare, nu-i așa? Urmăriți-le traiectul și mai discutăm! Cert este că, dintr-o “Cenușăreasă” insipidă și incoloră, echipa în discuție s-a transformat în “Fata de la ora 5”, cea atât de pețită! Mai ales de către cei aflați, permanent, “în foame”!

Hora Unirii

Cea mai fără de obiectiv dintre cele 6, Unirea Slobozia, a reușit, incredibil, performanța de a fi prezentă în play-off. Ea trebuia să câștige cu Ripensia dar și Buzăul să piardă acasă cu Concordia iar ciucanii să nu câștige, la Miercurea Ciuc, cu FC Brașov! Așa s-a și întâmplat iar echipa lui Adi Mihalcea a devenit, brusc, “oaia cu lapte gras”! Tot pe surse, deja un “prezidente” s-ar fi prezentat la arena “1 mai” din orașul din drumul vechi spre Litoral. Dar, surpriză, a fost refuzat! În favoarea cui, se întreabă “gurile slobode”?

Petrolică, fără frică!

Tema acestui material nu este aceea de a speria pe cineva și nici de a da verdicte sau judecăți de valoare! Pur și simplu, după cele văzute și trăite ani în șir – la toate nivelurile – chiar am și de ce să mă agăț!

44Pare tot mai sigur, trupa galben-albaștrilor este doar la mâna ei! Și poate că este mai bine așa, chit că – după cele scrise mai sus – nu prea este și moral!

S-ar putea spune că rolul cel mai important, la acest moment, este cel al conducătorilor! Că ei au rolul de a scoate iepurele din joben (citește banul din seif!) Cum la club nu mai există deloc așa ceva, amintitul rol rămâne exclusiv în seama fotbaliștilor și a tehnicienilor! Ei pot arăta că dragostea față de culori nu este chiar o vorbă desuetă! Că amintirea jocului câștigat în fața “șapcilor roșii ”cu 1-0, în debut de decembrie, este vie și că reeditarea este posibilă! Ar conta numai dorința și voința, pentru că există destulă calitate! O victorie, sâmbătă, ar însemna mult de tot! Nu totul, dar destul cât să înceapă marile demențe între celelalte competitoare! Pentru că Petrolul acelui moment s-ar afla într-o altă dimensiune, probabil cea cu iz de prim eșalon!


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>