Egal, în loc de victorie!

cerulPetrolul a fost la două minute de o nouă victorie, în amicalul din această după-amiază contra echipei secunde a lui Red Bull Salzburg, Liefering.

Scorul final, 3-3 (2-1) a arătat însă adevărata dimensiune a celor întâmplate pe gazonul de la Mardan, ambele echipe lăsând o impresie pozitivă celor prezenți la fața locului: Cristi Dulca, Gică Hagi, Florin Prunea, Cosmin Moți, plus toate staff-urile celor prezentați! “Un meci bun, curat, cu două echipe care și-au văzut de treabă și au arătat calitate” a spus unul dintre antrenorii echipei naționale, Cristi Dulca.

Așa a și fost, atât fotbaliștii Petrolului care au jucat mai puțin până la acest joc dar și tinerii austrieci făcând un meci bun, pe alocuri chiar foarte bun!

“Sunt mulțumit de joc, poate mai puțin de faptul că am primit trei goluri. Au jucat mai mult cei care nu aveau minutele celorlalți iar mâine, cu cehii, aș vrea să aliniez o echipă așa zis principală! Am încercat să văd și cum reacționăm într-un sistem 4-4-2. Nu sunt supărat pe Fabian Petrescu, se poate întâmpla oricărui portar să greșească! Vreau să cred că Ziani ne va ajuta și va demonstra că puțini sunt fotbaliști de talent în România, așa cum este el! Nici nu știu cum l-a convins Mario să vină, este doar meritul lui! Nu au jucat Benga și Stana, ambii ușor accidentați” a declarat Schumacher la final de partidă.

Una în care Petrolul a fost condusă din minutul 23, culoarul dintre Mișelăricu și Inez fiind bine exploatat de către agilul RAPHAEL: 0-1! Asta după ce, în două rânduri, Michail (5) și Marinescu (22) au fost foarte aproape de gol!

În minutul 28, după o centrare foarte bună a lui Pulhac, Swittl l-a busculat în careu pe Michail iar penaltiul acordat a fost transformat fără emoții de către MARINESCU: 1-1! După nouă minute am asistat la cea mai frumoasă fază a meciului, balonul care a curs frumos de la GAVRILĂ la Marinescu, apoi la Paolucci și înapoi la primul ajungând în plasă, fără nicio șansă pentru norocosul portar Coronel: 2-1!

După pauză, pe fondul schimbărilor și al jocului și mai rapid al austriecilor – echipă cu media de vârstă de nici 20 de ani! – ploieștenii au capotat a doua oară, și tot pe o breșă în defensivă, de această dată între Mișelăricu și Alecsandru, japonezul OKUGAVA (47) plasând mingea pe lângă Popescu, ieșit la închidere: 2-2!
Scorul s-a menținut egal doar 3 minute pentru că PAOLUCCI a marcat în urma unui penalti just acordat la hențul lui Da Silva: 3-2! Liefering putea egala după alte 10 minute dar Mișelăricu a avut o intervenție uluitoare, balonul plasat de Okugawa fiind deturnat de acesta de pe linia porții! A mai urmat o ocazie mare a Petrolului, cu Varga șutând cu ochii închiși, de la 8-9 metri, dar peste poartă – probabil vrând să rupă plasa! – iar în minutul 85, la prima atingere de balon după ce intrase în locul lui Bolboașă, tânărul Fabian Petrescu să bâlbâie o minge simplă și să piardă ulterior în fața lui OBERLIN, atacantul austriac îndeplinind o simplă formalitate: 3-3!

Pe final, în minutul 88, după un corner executat perfect de către Varga, Prestia a plasat mingea cu capul, din 6 metri, iar fundașul Ingolitsch a scos miraculos, tot cu capul, de pe linia porții!

Mâine, de la ora 15:00, pe terenul mare de la Mardan, Petrolul va juca ultimul meci pe tărâm turcesc urmând a întâlni echipa FK Pribram, succesoarea renumitei Dukla Praga, locul 8 în eșalonul de elită al Cehiei.

Casetă

FC Petrolul Ploieşti – FC Liefering 3-3 (2-1)

Stadion: Mardan. Spectatori: circa 100. Marcatori: Marinescu (28, penalti), Gavrilă (37), Paolucci (50, penalty)/ Dwamena (23), Okugawa (47), Oberlin (88).

Petrolul: Popescu (60 Bolboaşă, 85 F. Petrescu) – R. Alecsandru (52 David), Mişelăricu, Inez (64 Prestia), Pulhac (67 Begeorgi) – Gavrilă (60 Zoubir), Guerriero, Marinescu (60 Pacar), Mareş (52 Varga) – Paolucci (67 Bucşa), Michail. Antrenor: Constantin Schumacher.

FK Liefering: Coronel – Swittl, Gugganim, Kaufmann, Ingolitsch – Karic, Joao Pedro, Berisha, Wacher – Wolf, Raphael. Au mai evoluat: Jovic, Da Silva, Okugawa, Joppich, Osmani și Oberlin. Antrenor: Thomas Letsch.


Lasă un comentariu


NOTĂ - Poţi utiliza: HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>